Themakanalen NPO 1, 2 en 3 extra van start gegaan

Het was al even bekend, maar vandaag is de wijziging ingegaan. Drie themakanalen van de NPO zijn veranderd van naam: NPO Best heet nu NPO 1 extra, NPO Cultura heet nu NPO 2 extra en NPO 101 heet nu NPO 3 extra. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Met deze wijziging wil de NPO meer duidelijkheid scheppen over het profiel van de themakanalen. “De extra-kanalen liggen in het verlengde van de tv-netten NPO 1, 2 en 3. De inhoud van de kanalen verandert niet.

NPO 1 extra blijft programma’s uitzenden uit het rijke archief van de NPO. Het accent ligt op films en series. NPO 2 extra is met documentaires en culturele programma’s de verdiepende zender van NPO 2. NPO 3 extra is het kanaal voor jongeren met veel humor, informatie en muziek in de programmering.

De naamswijziging zal via de lineaire tv-kanalen NPO 1, 2 en 3 en andere platforms van de NPO onder de aandacht worden gebracht.

Naast de drie verdiepende extra-kanalen blijven NPO Nieuws, NPO Politiek en NPO Zapp Xtra onderdeel van het themakanalenpakket.

NPO Nieuws en NPO Politiek besteden 24 uur per dag aandacht aan respectievelijk het laatste nieuws en Haagse politiek. Op NPO Zapp Xtra zijn tot 20.00 uur programma’s van NPO Zapp en NPO Zappelin te zien.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen