Talpa schreeuwt om personeel: ‘John is echt niet zo erg’

Tv-gigant Talpa Producties heeft een schreeuwend personeelstekort. Er staan momenteel meer dan honderd vacatures open en die raken maar niet ingevuld. Dat laat het bedrijf van John de Mol vandaag weten aan Broadcast Magazine. Het speelt mee dat De Mol zo enorm veeleisend is, denkt het vakblad. Geertje Hoek, managing director van Talpa Content, zegt daarover: “We kunnen daar eerlijk over zijn: we hebben een beetje de naam in de markt dat het er soms heftig aan toe kan gaan.

De lat ligt inderdaad hoog, geeft Hoek toe. “Maar daar zit ook een enorme up side aan, namelijk dat je dingen kunt maken die ergens anders niet mogelijk zijn. En John werkt zelf nog altijd het hardst, zo ongeveer elke dag als eerste binnen en als laatste weg.

Het is volgens haar niet zo dat John de Mol een tiran is. “Je kunt altijd een beargumenteerd gesprek met hem aan. Natuurlijk, hij bepaalt, maar het is ook wel prettig als iemand gewoon duidelijk is.”

Debora Flens, creative director van Talpa Producties, vult aan: “Het is niet dat John met een zweep rondloopt, hoor. Hij is echt wel voor rede vatbaar. En je moet die druk ook niet overdrijven, het gaat bij vlagen. Bij live shows als The Voice, ja, dan is het wel zeven dagen per week even stressen. Maar daarvoor en erna valt het reuze mee.”

Feit is dat Talpa Media onder mediakrachten een imagoprobleem heeft, aldus Broadcast Magazine. Het vakblad: “Jullie kennen ook de anekdote dat als iemand voor achten ’s avonds de deur uitging, de vraag volgde of hij/zij soms een snippermiddag nam…”

Flens, verontwaardigd: “Plat gezegd: echt gelul. Dat grapje stamt nog uit de John de Mol Produkties periode, maar is al een tijd niet meer gemaakt hoor.”

Volgens haar is er geen sprake van een imagoprobleem. “Maar er ligt kennelijk wel een drempel waar mensen eerst overheen moeten.”

Het lange artikel ‘Talpa schreeuwt om personeel’ kunt u lezen op de website van Broadcast Magazine.

 

Foto: Nieuwsuur

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen