Shownieuws-kijker wil helemaal geen Facebook-nieuws

Terwijl de Shownieuws-kijker zich wanhopig begint af te vragen hoe het nou met Sabia Boulahrouz gaat, blijft de showrubriek maar doorgaan over het Facebook-schandaal waarbij persoonlijke gegevens van gebruikers zijn misbruikt. Het lijkt inmiddels bijna een dagelijks item te worden in het programma. Technieuws in een showrubriek is al een beetje raar, maar nota bene Shownieuws zélf maakte gisteren duidelijk dat zijn kijkers helemaal niet zitten te wachten op al die items over het sociale medium.

Het was gisteren de zoveelste keer in een week tijd dat Shownieuws over Facebook begon. ‘Het is allemaal nog veel erger dan we dachten’, klonk het. Trendwatcher Richard van Hooijdonk: “Het privacyprobleem is veel groter en erger. Het feit wat er met Facebook gebeurt is, is wel een dingetje. Maar Facebook heeft 2 miljard gebruikers en dit is straks weer voorbij.

Koos van Plateringen: “Maar wacht even: ik schrik best wel van de berichten dat Facebook heel veel privacygevoelige gegevens van mij als gebruiker kan hebben. Wat kan Facebook allemaal zien en horen over mijn persoon?

Van Hooijdonk: “Het is algemeen bekend dat Facebook kan zien wat je met je telefoon doet en waar je naartoe gaat en welke producten je aanklikt. Ze weten bijna alles van je, maar dat weten we inmiddels. Als je dat weet is het aan jou de keuze om bepaalde instellingen uit en aan te zetten. Daar moet je je in verdiepen.

Renate Gerschtanowitz: “Het is een heel groot foutje van Facebook. Kunnen we Facebook gaan aanklagen in Nederland?

Dat kan wel, zegt Van Hooijdonk, al denkt hij dat Facebook zijn lesje nu wel geleerd heeft. “We zijn massaal in opstand gekomen. We hebben gezegd tegen Facebook: ‘Dit mag je nooit meer doen. Rode kaart.’ Bij Facebook zijn ze aan het huilen. Ze zijn zich rot geschrokken.

Maar wat vindt de kijker van Shownieuws hier nou allemaal van? De showrubriek vroeg aan zijn kijkers of ze van plan zijn om nu met Facebook te stoppen. “We hebben gevraagd en 95 procent is het oneens en wil Facebook houden. De conclusie is dat mensen dus eigenlijk niet schrikken van dit nieuws.

Hopelijk bekomt ook Shownieuws binnenkort een beetje van de schrik, want voor alles wat niets met shownieuws te maken heeft kijkt men tegenwoordig al naar de voormalige showrubriek RTL Boulevard.

Foto: SBS Shownieuws

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen