SBS 6 moddert door: BN’er-afvalshow stelt teleur

Het nieuwe programma Vet Fit van Irene Moors, waarin de bekende Nederlanders René Froger, Brace, Anne-Marie Jung en OG3NE strijden tegen de kilo’s, is dinsdagavond met weinig kijkers van start gegaan op SBS 6. Er keken 348.000 mensen (5,5 procent) naar de première-aflevering. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is een forse tegenvaller van SBS 6, omdat dit een vrij groots tv-project is. De zender hoopte heel Nederland op te zwepen om af te vallen.

Aansluitend wist ook de Irene Moors-quiz De Perfecte Vraag weinig kijkers te bekoren. Daar keken 317.000 mensen (5,4 procent) naar.

Hoewel de grote concurrent RTL 4 in zwaar weer verkeert, lukt het SBS 6 nog altijd niet om de kijkers massaal te verleiden om door te zappen. Her en der heeft de zender soms een hitje, maar over het algemeen doet ze nog altijd niet écht mee in de strijd om de massa.

Momenteel scoort SBS 6 alleen op maandagavond half tien (Frank Visser) en op zondagavond half tien (Stelletje Pottenbakkers) meer dan 10 procent marktaandeel op prime time en daarmee scoort de zender onveranderlijk zorgelijk.

Afgelopen week gingen de nieuwe programma’s De Wereld Volgens 80-Jarigen op woensdagavond en De Raadkamer op donderdagavond van start met een voor SBS 6 redelijke 9 procent, maar denderend zijn de scores niet.

De slechtste scores zet SBS 6 neer op vrijdagavond half negen (Wegmisbruikers) en op zaterdagavond (Potter-films). Dan scoort de zender minder dan 5 procent marktaandeel op prime time.

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen