‘RTL weigerde nauwe samenwerking met John de Mol’

Maart 2018 gaat de tv-geschiedenis in als de maand waarop John de Mol en zijn Talpa TV (voorheen SBS) meedogenloos het vuur opende op RTL Nederland. Hij kaapte zijn zoon Johnny de Mol weg bij de concurrent, deze week de mannen van Voetbal Inside en nu gaan er zelfs geruchten over Linda de Mol en tv-kanon The Voice of Holland. Waar komt dit vandaan? Volgens AD-diva Angela de Jong heeft RTL een nauwe samenwerking met De Mol geweigerd en gaat hij er nu alleen voor.

Diverse mediaprominenten hebben in de afgelopen maanden gesuggereerd dat een fusie of zeer intensieve samenwerking tussen RTL en SBS misschien wel noodzakelijk is om op te kunnen boksen tegen de opkomst van Amerikaanse mediareuzen als Netflix en YouTube.

Aan het begin van deze maand opperde ook Johnny de Mol dat: “Of het nou komend jaar of het jaar erop is: ik denk dat de commerciëlen de handen ineen moeten slaan om al het andere geweld van de Google’s en Facebooks tegen te gaan. Dat gaat denk ik wel gebeuren.”

Bridget Maasland had het er gisterenavond ook nog over in RTL Boulevard. “Ik denk dat er heel veel gaat veranderen in de televisiewereld.

Volgens Angela de Jong heeft De Mol echter een blauwtje gelopen bij RTL. “John de Mol was er in eerste instantie voorstander van om meer met RTL op te trekken en dichter naar elkaar toe te groeien. Johnny de Mol zinspeelde er ook al op dat het op termijn één bedrijf zou worden. Wat ik begrijp is dat RTL daar nogal terughoudend op heeft gereageerd en niet genoeg stappen wilde maken. Toen dacht hij: dan ga ik het wel zelf doen.

Update 11.42 uur – Per abuis zijn de uitspraken van Angela de Jong in het oorspronkelijke bericht toegeschreven aan Sjors Fröhlich. Dit is gecorrigeerd.

Lees ook:
Voetbal Inside-trio stapt over van RTL 7 naar Veronica (woensdag)
Wilfred Genee reageert uitgebreid op vertrek bij RTL (donderdag)
RTL 7 kan tent wel sluiten; authenticiteit vloeit uit RTL (donderdag)
Giel Beelen: ‘Wat zal RTL zich kapot schamen’ (donderdag)
‘Linda de Mol binnen nu en een jaar naar Talpa TV’ (donderdag)
RTL 7-baas Marco Louwerens net als VI-trio naar Talpa (donderdag)
RTL Boulevard zwijgt niet langer over ellende bij RTL (vandaag)
‘The Voice of Holland verhuist naar SBS 6’ (vandaag)
RTL wil niet reageren op VI-exit: ‘Is niet chic’ (vandaag)

Foto: NOS Nieuwsuur

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen