Rik van de Westelaken nieuwe host Wie is de Mol

Rik van de Westelaken volgt Art Rooijakkers op als presentator van de televisiehit Wie is de Mol. Bovendien gaat hij voor Mol-omroep Avrotros ook een jaar lang Pieter Jan Hagens vervangen als presentator van EenVandaag. Dat heeft de omroep laten weten. Van de Westelaken was de afgelopen jaren te zien bij de SBS-zenders; daarvoor werkte hij voor de NOS. Bart Barnas, mediadirecteur van Avrotros, zegt: ”De komst van Rik voelt als een puzzelstuk dat op zijn plaats valt.”

Barnas vervolgt: “Met zijn journalistieke achtergrond is hij een waardevolle aanvulling op het EenVandaag-presentatieteam en met Rik als presentator van Wie is de Mol? vertrouwen wij erop het succes van het programma voort te zetten. Daarnaast is Rik een multi-inzetbaar talent die wij alle ruimte geven om zich nog verder te ontwikkelen als presentator en daarmee ook als een vaste waarde voor Avrotros.

Van de Westelaken heeft er zelf zin in. “Ik heb ontzettend veel zin om voor AVROTROS te gaan werken. Bij EenVandaag kan ik mijn journalistieke ziel en zaligheid kwijt en dieper op de achtergronden van het nieuws ingaan. En ‘Wie is de Mol?’ presenteren vind ik een grote eer: ik was al enthousiast fan, kandidaat, winnaar, en presentator van MolTalk. Dit is een fantastische volgende stap, die heel natuurlijk aanvoelt.”

Onder Arts bezielende leiding is het programma alleen maar populairder geworden – en ik ga heel erg mijn best doen om het ook komend seizoen tot een succes te maken. Na de NOS kreeg ik bij NET5 en SBS de kans om mij verder te ontwikkelen als presentator. Dat maakt dat ik me klaar voel voor deze geweldige nieuwe stap.

SBS laat in een reactie weten: “Wij willen Rik heel erg bedanken voor de fijne samenwerking sinds zijn overstap naar onze zendergroep. Wij zijn heel blij voor hem dat hij zo’n mooi programma als Wie is de Mol? kan gaan presenteren.

Publicitair gezien heeft Avrotros een heel goed moment gekozen om de nieuwe presentator van Wie is de Mol bekend te maken. Er is namelijk bijna geen medianieuws deze week.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen