Realityster Samantha de Jong lijdt aan borderline

Realityster Samantha de Jong, bekend van een hele reeks reallifeseries op RTL 5, lijdt aan de persoonlijkheidsstoornis borderline. Dat heeft ze dinsdagavond laat gezegd in een vooraf opgenomen telefonisch interview met Shownieuws. De Jong belde het programma zelf op om die mededeling te doen, benadrukte Evert Santegoeds. “Ze heeft vandaag zelf contact gezocht en dat is redelijk verrassend, want ze heeft aangekondigd het rustig aan te gaan doen“, aldus de showkenner.

De realityster legde eerst uit dat ze zich heel vreemd voelt, nu ze door haar zelfmoordpoging haar kinderen heeft af moeten staan aan haar ex Michael van der Plas, bekend van dezelfde series op RTL 5. Hij woont in Spanje. “Op dit moment voel ik me alsof ik iedereen kwijt ben: mijn kindjes, Jordy, iedereen. Het lijkt wel alsof het bij mij niet ophoudt al die ellende.

Het is allemaal heel raar, aldus De Jong, beter bekend als Barbie. “Mijn kinderen zitten in Spanje, ik woon nu weer bij mijn ouders thuis. Eerst ben je 24 uur per dag met je kindjes en dan sta je er in één keer alleen voor in het leven. Dat is kut. Ik heb elke dag contact met mijn kinderen via FaceTime. Ik doe alles in overleg met Jeugdzorg.

Hoe gaat het nu met haar zelf? “Ik ben nu al acht weken drugsvrij en alcoholvrij. Twee keer per week loop ik onder behandeling bij een psychiater.

En die behandeling is heel erg nodig. “Ik heb borderline en daar moet ik mee leren omgaan. Er is een lange weg te gaan, maar er wordt overal aan gewerkt.

Evert Santegoeds vindt het moedig van Barbie dat ze dit bekent: “Het is voor het eerst dat ze dat echt toegeeft. Het is de afgelopen tijd naar boven gekomen.

Borderline is een stoornis die gekenmerkt wordt door abnormaal gedrag dat zich vooral uit in onstabiele relaties, een onstabiel zelfbeeld en hevige stemmingswisselingen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen