Paul Witteman stopt na 30 jaar met VARAgids-column

Paul Witteman is na dertig jaar gestopt met zijn column in de VARAgids. Zijn allerlaatste column verscheen vorige week; deze week staat hij niet meer in het blad. Dat heeft de presentator laten weten in zijn afscheidscolumn. ‘Aan alles komt een einde’, luidt de titel van zijn laatste stukje. “Ik heb de hoofdredacteur van dit prachtblad vorige week onaangenaam verrast met het verzoek te accepteren dat ik met de column stop. Zij heeft zich erbij neergelegd. Want aan alles komt een einde.

Dertig jaar heeft Witteman de lezer van de VARAgids via een wekelijkse column een kijkje gegund op de achterkant van de actualiteit. “Ik zat er middenin, Achter het Nieuws, NOVA, politieke debatten voor de NOS, gesprekken met leden van het Koninklijk Huis, de wekelijkse gesprekken met de minister-president en zeven jaar Pauw & Witteman.”

Veel van zijn studiogasten vertelden voor en na de uitzending verhalen die hij verwerkte in zijn columns. “Sinds ik ben gestopt met de dagelijkse talkshow is die bron een beetje opgedroogd.”

Nu maakt Witteman alleen nog een programma over klassieke muziek en presenteert hij eens in de drie weken Buitenhof. “Het is buitengewoon eervol die programma’s te mogen presenteren en ik hoop het nog lang met veel passie te doen, maar ze leveren niet de hoeveelheid contacten op die mij in staat stelt om u vanaf deze plek wekelijks te verrassen met vrolijke, spannende of verdrietige inzichten.”

De laatste jaren heb ik daarom deze plek af en toe benut om wat meer over mezelf te vertellen. Daar voelde ik me vaak ongemakkelijk bij. Ik houd graag afstand. Mijn kinderen zitten er niet op te wachten hun opvattingen afgedrukt te zien. Ik wil u, lezer, oprecht bedanken voor uw reacties op mijn column.”

Veel trouwe lezers schreven mij dat ze de rubriek elke week met instemming lezen, anderen vinden dat ik me politiek wel wat krachtiger mag profileren. Mijn podium is tenslotte de VARAgids. Al met al noteerde ik een goede balans in de publieksreactie.”

Deze week staat er in de VARAgids allemaal andere tekst op de plek van Wittemans column.

Foto: BNNVARA, Annemieke van der Togt

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen