Paul de Leeuw, Luuk Ikink en anderen over Tan-exit

Het vertrek van Humberto Tan bij RTL Late Night is ingeslagen als een bom. Nu de oogkleppen van RTL 4 zijn afgevallen, moest de presentator gisterenavond ineens zijn vertrek bekendmaken. En dat leidt weer tot een hoop reacties in Hilversum en omstreken. Zo richt Paul de Leeuw zich rechtstreeks tot Tans oud-sidekick Luuk Ikink: “Als je ballen hebt zeg je nu tegen RTL: ik ga de laatste maanden met Tan het afmaken. Zou het zelf ook niet durven zeggen maar het zou top zijn. Topduo.

Luuk Ikink zelf is erg geschrokken. “Eerlijk: zat gisteren met lichte weemoed te kijken naar RTLLN. Toch het programma waar ik vijf jaar geleden mijn eerste tv-stapjes heb gezet. Ontzettend veel te danken aan die show en Humberto. Trots dat ik daar de eerste drie jaar volop aan mee heb mogen werken!

Sterjournaliste Antoinnette Scheulderman vindt het heel vervelend voor Tan. “Ik vind het vooral moeilijk om te zien hoe iemand eerst zo ongeveer heilig wordt verklaard en dan ineens weer van z’n sokkel getrokken. Allebei sloeg nergens op, maar zo’n slotakkoord gunde ik Humberto Tan niet.

Journaliste Diana Matroos: “Diep respect hoe Humberto Tan zijn vertrek zelf heeft aangekondigd. Dan heb je pas lef. RTL Late Night heeft veel aan jou te danken: Jij bent dit programma!

Ron Vergouwen, tv-recensent van MAX: “Humberto moet stoppen met Late Night. Onvermijdelijk én late beslissing van het commerciële RTL. Maar Humberto’s eerste seizoenen waren erg goed en de vernieuwingen die hij heeft ingezet op dat tijdstip heeft Jinek geperfectioneerd.

Oud-D66-politicus Boris van der Ham: “Lof voor Humberto Tan die dit zelf bekend maakt. Tekent zijn oprechtheid en betrokkenheid bij wat hij maakt.

Activiste Anne Fleur Dekker, die door Tan tenminste nog serieus genomen werd, zegt: “Het was dus de beslissing van RTL, niet van Tan. Heel jammer, zo vlak na een rare media ‘hetze’ tegen het programma. Ik ga Humberto missen.

Olcay Gulsen: “Trots op Humberto Tan.

Erik Mouthaan: “Dank voor veel leuke gesprekken, Humberto! Succes bij je volgende stappen.

Jörgen Raymann: “Ik vind het vreselijk. Dat is de mediawereld en zeker de commerciële mediawereld. Hij heeft het programma opgebouwd en was de ideale schoonzoon. Als je dan éven van je voetstuk valt en niet meer haalt wat je moet halen, dan moet je plaatsmaken.

Wendy van Dijk heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Zij is aan het zonnen op Ibiza. “Eh…. gevoelstemperatuur? +26 #ibiza #sorryguys #sterkte #vrieskou #escape #☀️“, instagramt ze.

Lees ook:
RTL 4 dumpt Humberto Tan, opvolger is Twan Huys (vanochtend)
Angela de Jong: ‘Het gaat nu ineens heel hard bij RTL’ (vanochtend)

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen