Ook Skyhigh TV nu in buitenlandse handen

Televisieproducent Skyhigh TV, bekend van programma’s als De Slimste Mens, Over Mijn Lijk en Het Familiediner, wordt onderdeel van de buitenlandse mediareus Lagardère Studios. De handtekeningen zijn vrijdag gezet. Dat meldt het AD vandaag. Skyhigh TV was een van de laatst overgebleven tv-productiehuizen van Nederlandse bodem. Eerder werden ook bedrijven als Eyeworks van Reinout Oerlemans en Talpa van John de Mol overgenomen door buitenlandse giganten.

Creatief directeur Marc Dik is blij met de deal met het Franse bedrijf. “Het is voor ons een mooie stap om internationale samenwerkingen aan te gaan door creativiteit uit te wisselen en gezamenlijk te investeren in pilots en nieuwe projecten.

Bovendien kunnen Skyhigh-formats nu makkelijker aan de man gebracht worden in het buitenland, aldus Dik. “En de tv-formats die Skyhigh TV ontwikkelt zullen door de samenwerking sneller hun weg vinden naar het buitenland.’

De Lagardère Studio-groep heeft al vestigingen in onder meer Finland, Chili, Spanje en Frankrijk. “Het is natuurlijk ook een mooi compliment als zo’n grote speler op de markt zijn oog op jou laat vallen.’’

Skyhigh TV heeft al langer de ambitie om eigen dramaseries te ontwikkelen en met de Fransen erbij gaat dat misschien wel lukken. “We hebben goede hoop dat de samenwerking met Lagardère Studios ons gaat helpen hierbij.”

Eerder was ook NPO 1-ster Bert van Leeuwen onderdeel van Skyhigh TV, maar hij heeft zijn aandelen een aantal jaar geleden verkocht.

Foto: Skyhigh TV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen