Ook Parool kritisch over ‘fangirl’ Eva Jinek

Ook Het Parool vindt het niet heel erg professioneel dat Eva Jinek zich dinsdag aan het eind van haar Brandpunt-interview met Hillary Clinton opeens opstelde als ‘fangirl’. Dat laat de tv-redactie van de krant weten in de rubriek Han Lips. Jinek liet Clinton een fotolijstje zien met daarop een foto van Bill en Hillary Clinton. Ze heeft die al van jongs af aan in haar huis staan, omdat die foto haar kracht zou geven. Volgens critici als Ton F. van Dijk is dat onverstandig en Het Parool is het eens.

Het interview was volgens Het Parool niet echt spannend. “Het interview zelf baarde eerlijk gezegd weinig opzien. Clinton vertelde niets nieuws.

Het gesprek deed een beetje Amerikaans aan, vindt Het Parool. “Jinek deed het zoals een goede Amerikaanse journaliste de klus zou klaren: professioneel, enthousiast en onberispelijk.”

Ook het feit dat ze ‘geen geheim maakte van haar bewondering voor Clinton’ deed Amerikaans aan, stelt de krant. “Reuze gezellig allemaal, en een Thanksgiving met de Clintons is Jinek van harte gegund, maar bij het volgende boek sturen we weer gewoon Sven Kockelmann.

De Parool-rubriek Han Lips kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen