Olcay’s tv-ambities verklaard: SuperTrash failliet

Zakenblad Quote wist al een tijdje dat het hommeles was met de financiën van SuperTrash, maar oprichtster Olcay Gulsen bleef in de media mooi weer spelen. Nu is de kogel toch door de kerk: het modebedrijf is failliet. Ze gaf gisteren een reactie in RTL Boulevard. Dat was te zien op RTL 4. SuperTrash was tot een jaar geleden volledig eigendom van Gulsen, maar inmiddels is ze minderheidsaandeelhouder. Een maand geleden droeg ze het CEO-schap over aan een crisismanager.

De aanstelling van die crisismanager had zogenaamd niets te maken met Gulsens wanbeleid, maar met haar tv-ambities. Ze zou zich meer en meer op televisie willen richten. Nu blijkt de vork toch iets anders in de steel te zitten. “Goh, verrassend: Supertrash is failliet“, kopt een cynische Quote.

Gulsen gaf tekst en uitleg bij Boulevard: “Ik ben vanochtend om zeven uur uit mijn bed gebeld om een handtekening te zetten. De aandeelhouders hebben besloten om niet verder te gaan met de organisatie. Dat vind ik natuurlijk heel pijnlijk; het is mijn levenswerk. Maar het is vooral heel pijnlijk voor iedereen die betrokken is en alle medewerkers. Het is voor mij wel een zwarte dag.”

Ik wist natuurlijk wel dat het slecht ging en dat was ook onder mijn leiding. Ik was CEO en het ging niet goed genoeg met de organisatie. Ik had wel heel erg de hoop dat we ons dieptepunt hadden gehad en we weer aan het opbouwen waren. Ik besefte me ook wel degelijk dat ik niet de juiste persoon was om dat bedrijf te leiden, maar ik had niet verwacht toen ik vier weken geleden het CEO-stokje overdroeg, dat het binnen vier weken beklonken zou zijn.”

Als ik kritisch naar mezelf kijk, dan ben ik een enthousiaste ondernemer die heel goed de eerste paar stappen van een organisatie neer kan zetten, creatief kan denken en eigenzinnig is, maar ik ben niet de beste continuïteitsmanager gebleken. Dan moet je eerlijk zijn naar jezelf toe en een stapje terug durven te zetten.”

150 mensen komen door het faillissement op straat te staan. “Het gaat om zo veel gezinnen.”

Treft dit Gulsen financieel? “In principe ben ik gewoon aandeelhouder. Het bedrijf is failliet. Dat raakt mij natuurlijk financieel wel, want ik heb daar heel veel geld in geïnvesteerd. Maar het zijn wel echt twee losse entiteiten. Gelukkig ben ik nog jong genoeg voor een nieuw leven.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen