Nieuwsuur voelt Kim Feenstra kritisch aan de tand

Model Kim Feenstra zat maandag voor de camera van Nieuwsuur om te praten over de viezeriken in de modewereld die jongens en meisjes uit hun onderbroek praten, maar de journalist van dienst hield haar voor dat zij dat in haar RTL 5-show Holland’s Next Top Model óók doet. Het NPO 2-programma liet een fragment uit het afgelopen seizoen zien, waarin Feenstra een jongen en een meisje vraagt om hun ondergoed uit te trekken. Daar hebben ze zichtbaar moeite mee, maar ze doen het toch.

Eerst heeft Feenstra het nog over de twijfelachtige shoots die plaatsvinden in de modewereld. “In mijn begintijd als model heb ik ook meegemaakt dat van mij werd gevraagd om mijn slipje uit te doen. Ik weet dat het veel gebeurt. Ik heb de verhalen gehoord.”

De journalist confronteert haar vervolgens met Holland’s Next Top Model. “Daarin praat je ook jonge modellen uit de kleren die zich er niet zo gemakkelijk bij voelen.”

Feenstra: “Dat klopt, maar het verschil daarin is dat het voor heel andere doeleinden bestemd was.”

Dan laat Nieuwsuur haar het bewuste fragment uit Holland’s Next Top Model zien. Feenstra: “Dit is natuurlijk tv. Je probeert emoties uit te lokken. Het is een programma.”

Nieuwsuur: “Is de overeenkomst niet dat ook in zo’n programma jonge modellen het misschien moeilijk vinden om nee te zeggen tegen iemand als jij?

Feenstra: “Nee, want als dat zeg maar in samenspraak is gegaan met de ouders en met het management vooraf, dan is het al iets heel anders.”

Het fragment kunt u onderstaand zien:

Foto: NOS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen