Na Erland Galjaard ook SBS-baas Karin de Groot weg

Geplaatst op Fri 09 Mar 2018 om 9:30

Niet alleen bij RTL gaat door de exit van Erland Galjaard een frisse wind waaien, ook SBS krijgt een nieuwe kapitein aan het roer. Karin de Groot stapt op als de televisiedirecteur van de zendergroep, nu Talpa TV geheten. Dat laat ze weten aan Adformatie. De Groot stopte in 2016 als de directeur van productiebedrijf IDTV. Een paar maanden later ging ze aan de slag als de zenderbaas van SBS 6. Vorig jaar juni kreeg ze ook zusterzenders Net5, Veronica en SBS 9 onder haar hoede.

Nu zit het erop voor De Groot. In de zomer, dus vlak voor het nieuwe televisieseizoen, vertrekt ze bij de zendergroep. Volgens de televisiebaas had ze in 2016 al aangegeven slechts voor een beperkte periode actief te willen zijn.

De Groot: “Toen SBS Broadcasting opging in Talpa Network, heb ik de fantastische kans gehad om binnen Talpa TV in de directie plaats te nemen als Directeur Televisie. Ik doe dat met ongelofelijk veel plezier, maar toch wil ik graag de afspraak met mezelf intact houden en me hier slechts voor een afgebakende periode aan verbinden. Deze periode loopt af in augustus.”

In haar SBS-jaren heeft De Groot voor één relletje gezorgd, namelijk het ontslag van Patty Brard. De producente was geen fan van de televisiediva en zorgde dat ze eruit gewerkt werd bij de zendergroep.

Naast RTL krijgt dus ook SBS voor de start van het nieuwe tv-seizoen een nieuwe directeur. Over Galjaard wordt gefluisterd dat zijn exit niet zo vrijwillig is als RTL doet overkomen, gezien het imagoprobleem van de zender.

Foto: SBS, Reinier Bergsma
35 Reacties op “Na Erland Galjaard ook SBS-baas Karin de Groot weg”


 1. Lena

  Da’s mooi. Dan kan Erland op haar plek en Karin op zijn plek. Iedereen weer gelukkig 😉

 2. Sander

  Nou, wat grappig. Iedereen binnen SBS wist dus dat zij zou vertrekken. En een paar maanden daarvoor stopt Erland Galjaard bij RTL. Zou die weer gaan samenwerken met John de mol?

 3. West

  Zij vragen nog een programmaleidster bij radio ONNA in Drente
  Ze hebben wel 127 luisteraars, maar een goede programmaleidster moet van 0 kunnen beginnen, en er het maximale aan luisteraars uithalen !!!!!
  Woon zelf te ver van Drente anders was het mijn doorbraak geweest in radio en tv land !!

 4. Pieter

  Totaal nutteloos typetje….

 5. KingetjeAlert

  KNAPPE VROUW

 6. PremH

  Dus ze heeft het nog geen jaar volgehouden. Ze is goed in hamburgers bakken en campers beplakken maar van televisie heeft ze nooit verstand gehad. Mooi dat ze weg moet. En niemand gelooft dat ze hier zelf voor kiest.

 7. Mike

  Dit gelooft toch geen hond?

 8. Anouk Smullers

  Erland gaat lekker de boel verzoeken op Sbs, neemt hij coke junkie Wendy mee, iedereen gelukkig. Behalve de kijker

 9. Freek

  Altijd grappig dat “prachtige kansen gehad bij.. bla bla”. Beste Karin, wat heb je ten goede veranderd bij SBS? ….. Helemaal niets.

 10. Peter

  Nu de rest er nog uit. Alleen maar typetjes die alles keuren op eigen smaak. Wegwezen.

 11. Meneer van Beheer

  Wie is dat eigenlijk? Nog nooit van gehoord!

 12. Edwin van Dijk

  Een tv-bitch is het. Veel SBS-collegas zijn in ieder geval blij dat ze gaat vertrekken.

 13. Ron

  Erland mag nog helemaal niet naar SBS, misschien over een jaar na zijn ontslag, vanwege het concurrentiebeding.
  Er zal nu wel een echte Talpa ‘bobo’ op haar plaats gaan komen.

 14. SOLANGE

  Ruimt lekker op nu nog Wendy en de hele zwik van Boulevard

 15. ali

  OH, daarom was Erland zo lief voor Johnny

 16. West

  @ RON Ja dat klopt,maar jij leest natuurlijk net zoals ik ook andere berichten
  op de betere Mediasites die het echt over media hebben!
  MC is geen echte mediasite , meer een verlengstuk van STORY PRIVE WEEKEND
  overigens niks mis mee hoor!!

 17. C

  Weet iemand wat Remko van Westerloo tegenwoordig doet? Die is destijds geofferd op verzoek van Sanoma, maar is wel het lievelingseten van John de Mol. Wellicht komt hij weer terug?

 18. Choco115

  Gelukkig die muts is ook weer weg.
  Haal Jochem van Gelder nu maar weer terug en stuur kim-liflop en Jeroen van der boom gelijk de laan uit. Net als peter Erdogan de vries waarvan zn programma toch al geflopt is.
  Oh ja en laat Patty maar lekker op Ibiza blijven.
  En geef Shelly sterk meer programma’s want zij zal toch niet alleen maar binnengehaald zijn voor shownieuws en marktplaats??

 19. Bouwterrein

  Gaat lekker daar, binnen gehaald als de grote verlosser en dan nu met de staart tussen de benen weer weg. Make that the cat wise!

 20. Xander

  Haha, die is ooit begonnen als secretaresse van de grote baas!

 21. Liam

  Niemand -niemand behalve zijzelf- is van mening dat zij verstand heeft van TV. Het blijf een mysterie waarom zij een kans heeft gekregen dit te doen.

 22. insider

  Eiland gaat helemaal niet naar SBS. Sterker nog, Erland gaat helemaal nooit bij een traditioneel tv station werken. Waarom ook? Hij heeft miljoenen op de bank door zn 21 jarig dienstverband bij rtl.

 23. Pieter

  Hoef je geen medelijden mee te hebben, die zweeft van afkoop naar afkoop en zorgt goed voor zichzelf. Wel een op en top harde werker en vakvrouw. Als hiermee de weg vrij is voor Galjaard is de weg ook vrij voor een sbs debacle.

 24. natasja

  Ja!!!! En nu Patty terug!

 25. Bart

  Wanneer wordt de rest er uit geknikkerd. De meesten daar in de zenderleiding zijn incapabel.

 26. Insider

  Hoezo @Bart? Wie is er dan precies incapabel? Flauw hoor. En is dat dan niet al jaren zo? Sinds John de Mol en toen nog Sanoma het overgenomen hebben is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Daarvoor waren de golden days. Het Eric van Stade,Tina Nijkamp, Remko Terlouw en Alphons Martens tijdperk. Met als algemeen directeur Patrick Tillieux. Die al te samen waren een top combinatie. Top marktaandelen, record na record kijkcijfers maar vooral top winstcijfers.

 27. Ano

  @Insider Dat is niet de echte Bart die hier altijd reageerd.

 28. Bob

  Eerst heeft ze Net5 afgebroken en is daarom ontslagen. Toen eruit geknikkerd bij IDTV. Nu kan ze weer vertrekken bij SBS. Topvrouw die Karin…

 29. Stefan

  Karin de Groot, het K-U-T wijf van SBS gaat weg!!!
  Hoera, de zendermedewerkers vieren feest.

 30. Peter

  Zielig volk hier.

 31. Geert

  heel vervelend uit haar mond ruikend vrouwtje die niets kan, weg dus, heerlijk.

 32. Thomas

  Die Karin schijnt een behoorlijk kutwijf te zijn…

 33. Louise

  Jammer dat ze gaat. Al die loonslaven voeren niks uit en zijn ideeenloos. Zij hield de mensen tenminste scherp.

 34. Sbs

  Hoezo ze gaat vrijwillig door een sfspraak met zichzelf? Ze is r gewoon uitgegooid en zal niet wachten tot augustus. Niet meer en niet minder. Ze mocht van de directie nog even een positieve noot achterlaten voor de pers.

 35. Peter

  Ik voorspel hierbij dat bij intimi al bekend is dat Erland bij SBS/Talpa Karin zal opvolgen. Wedden?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.