Monique van de Ven heeft begrip voor Jan Slagter

Het vierde seizoen van Dokter Deen ging gisteren van start met torenhoge kijkcijfers, maar toch gaat de stekker er na deze serie afleveringen uit. Hoofdrolspeelster Monique van de Ven heeft er begrip voor, geeft ze aan in een interview met De Telegraaf. “Toen Jan Slagter uitlegde dat het vierde seizoen de laatste moest zijn omdat het een dure serie is en MAX zich ook moet profileren met nieuwe producties, was er alle begrip. Ik geloof in eb en vloed: dingen komen en gaan weer.

De agenda van Van de Ven is de komende tijd blanco, maar dat betekent niet dat ze ermee stopt. “Daar ben ik nog te jong en veel te energiek voor. Natuurlijk vind ik altijd weer wat anders. Dolgraag zou ik in een Crown-achtige serie spelen, maar dat is hier onbetaalbaar. Als in Nederland een aflevering twee ton kost, wordt er al gezucht.”

Nederland zal internationaal nooit mee kunnen doen, denkt ze. “We zullen nooit series met een vergelijkbare kwaliteit als die uit Engeland en Amerika kunnen maken. Maar mensen mogen altijd aankloppen. Er kan altijd een parel tussen zitten.”

En, er kan nog een Dokter Deen-film komen, daar wordt nu aan gesleuteld. Niet door mij, hoor. Ik zeg: ga maar iets moois bedenken en dan lees ik het wel. We laten de fans niet naar de bioscoop komen voor een gewone aflevering, dus het moet wel een heel goed verhaal zijn.

Het Telegraaf-interview met Monique van de Ven kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen