Matthijs zet Glennis neer als wereldster in wording

Matthijs van Nieuwkerk zette Glennis Grace woensdag in De Wereld Draait Door neer als een wereldster in wording. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Al tijdens zijn aankondiging sprak de DWDD-gastheer lovende woorden over de als arrogant bekend staande artieste uit de Amsterdamse Jordaan. Ze was te gast in de uitzending omdat ze dit najaar een paar uur lang Whitney Houston gaat imiteren in de AFAS Live. “Ze kan het eigenlijk beter dan Whitney Houston, zeggen sommigen.

Van Nieuwkerk stipte aan dat een filmpje waarop Glennis Grace een Houston-liedje zingt ‘viral is gegaan’ in de Verenigde Staten. Ze scoorde ongeveer het aantal views dat Enzo Knol aantikt op een reguliere woensdagmiddag na school. “Betekent het dat je inmiddels al een voetje in Amerika hebt?“, vroeg de BNNVARA-ster zich af.

Volgens Grace is het allemaal ongelooflijk en geweldig. “Ik ben kort nadat hij viral ging naar Amerika gegaan, naar LA en ik heb daar zúlke mooie dingen meegemaakt in tien dagen tijd. Mensen ontmoet als Jennifer Hudson. Er komen gewoon altijd mooie dingen uit. Ik heb toen heel sporadisch een optreden gegeven. Door dat filmpje zijn er fans op af gekomen. Ik kreeg dus ineens een fanbase in Amerika.

Van Nieuwkerk: “Zien ze jou dan als de Nederlandse Whitney Houston?

Grace daarop ‘bescheiden’: “Natuurlijk word ik ermee vergeleken en dat is een heel groot compliment, want zij is gewoon dé voice. Er is niemand die een grotere en mooiere stem heeft dan Whitney Houston, maar natuurlijk wordt de vergelijking wel gemaakt.”

Het is Grace’s droom om in Amerika en de rest van de wereld op te treden. Maar moet ons land het nu zonder onze gevierde zangeres doen? “Ik vergeet ook zeker Nederland niet, want daar is mijn basis gewoon.”

Als Van Nieuwkerk vraagt of er iets concreets in het vat zit in Amerika, zoals een optreden in een grote hal, antwoordt ze bevestigend. “Heel snel. Ik ben met heel veel dingen bezig. Verschillende projectjes daar: groot, klein. Nee, ik mag niks zeggen. Stom, hè? Ik weet het! Het is in LA.”

Van Nieuwkerk: “Een grote hal?

Grace: “Ja, ik denk het wel. Meer mag ik echt niet zeggen! Dan krijg ik echt een boete, ha ha. Maar eerst AFAS Live. Lekker hier gewoon in Nederland.

Naar verluidt wil het plaatselijke buurthuis zijn affiche nog even geheimhouden.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen