Marieke Elsinga: ‘Wietze de Jager is gedegradeerd’

RTL Boulevard-ster Marieke Elsinga pakte Radio 538-dj en SBS 6-presentator Wietze de Jager donderdagavond genadeloos hard aan in haar showrubriek. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Elsinga liet De Jager onomwonden weten dat zijn carrière zich momenteel nou niet bepaald op een hoogtepunt bevindt. Tot begin vorig jaar presenteerde hij nog dé ochtendshow van Qmusic en straks maakt hij zijn comeback op de radio met een programma in het weekend op Radio 538.

Elsinga vindt dat geen vooruitgang en legde De Jager voor: “Je gaat van 12 tot 3 doen op zaterdag en zondag, wat natuurlijk een heel leuk tijdstip is. Alleen het is heel anders dan doordeweeks vijf dagen radio maken, wat het hoogst haalbare is als radio-dj. Vind je het niet een soort degradatie?

De Jager grapte daarop: “Ik kan het niet te hard zeggen, want dit is het kantoor van Edwin Evers en dit is het kantoor van Coen & Sander, maar uiteindelijk ga ik gewoon de middagshow doen op Radio 538 natuurlijk!

Ook vroeg Elsinga zich af of hij zich niet kwetsbaar voelt nu hij weer helemaal van vooraf aan moet beginnen. Vorig jaar was hij immers nog een gevestigde radioster. De Jager: “Ja, maar ik heb zoiets van: dat is verleden tijd. Dat was in 2017 en we zijn nu in 2018. We gaan nieuwe dingen doen en ik vind het gewoon te gek dat ik de kans krijg bij 538. Ik heb wel echt de energie nog om het nog een keer te gaan flikken.”

Toen kwam zijn tv-werk aan bod. Elsinga: “Je doet de homevideo’s op SBS 6. Dat is toch een programma waarvan je denkt: dat zou ik zelfs Mattie nog niet toewensen om te presenteren?

De Jager: “Zooooo! Zo, het is aan hoor. Gaan we beginnen? Ongelooflijk.”

De Qmusic-dj besloot de Boulevard-ster vervolgens aan te vallen met een pingpongbalkanon. “Au, het doet echt pijn!“, riep ze uit.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen