‘Linda de Mol binnen nu en een jaar naar Talpa TV’

Linda de Mol verhuisde in 2005 van de TROS naar de toenmalige tv-zender van haar broer John de Mol: Talpa. Dertien jaar later zit Linda bij RTL, terwijl John opnieuw zenderbaas is, ditmaal van de zenders van Talpa TV (voorheen SBS). Tot nu toe is een overstap nog niet aan de orde geweest, maar dat gaat veranderen, denkt tv-columniste Angela de Jong van het AD. “Het lijkt me dat dat wel binnen nu en een jaar gaat gebeuren, als ik heel eerlijk ben“, zei ze vanochtend op NPO Radio 1.

Johnny de Mol koos onlangs al voor een overstap naar Talpa TV en zus Linda volgt, denkt De Jong. “Dat past heel erg. Hij wilde VI hebben omdat hij er fan van is én erover wordt gepraat. Het is een van de weinige programma’s die je live wil zien. Dat soort programma’s moet je hebben en hoe je het ook wendt of keert: Linda de Mol is met haar amusement op de zaterdagavond toch een reden voor heel veel mensen om de tv aan te zetten met het gezin.

De overstap van het VI-trio onder leiding van Wilfred Genee vindt De Jong spectaculair. “Ik had het idee dat hij tegengewerkt werd bij RTL de afgelopen jaren. Hij had natuurlijk zo’n interviewprogramma op RTL 7, Wat Gaat Er Nu Door Je Heen, en je kunt zeggen wat je wil van hem en je kunt een hekel aan hem hebben, maar hij kan wel interviewen.”

Als Linda weg zou gaan bij RTL 4 is dat een drama voor die zender, net zoals het vertrek van de VI-mannen dat is voor RTL 7. “Die hele zender is niks meer als VI weggaat, dus ik ben heel benieuwd wat ze daar gaan doen. Ze hebben straks nog één iemand binnen de gelederen die geen programma meer heeft, maar wel een achtergrond in de sport, dus die zou daar wat kunnen gaan doen. Ene meneer Tan.

Het is een hele stoelendans. Ik ben heel benieuwd wie er komt als de opvolger van Erland Galjaard. En of dat Frans Klein wordt, zoals er wordt gefluisterd in de wandelgangen. Dat zou kunnen. Ik ben ook heel benieuwd wie straks de baas wordt bij SBS, waar Karin de Groot weggaat. Nemen de heren van VI hun ‘directeurtje’ Marco Louwerens mee? Dat zou ook zomaar kunnen.”

Foto: RTL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen