Kim-Lian vindt tweede-aflevering-cijfers spannender

Kim-Lian van der Meij vindt de kijkcijfers van de tweede aflevering van een nieuw programma altijd spannender dan die van de eerste. Dat heeft de SBS 6-ster gezegd op Radio 10. Van der Meij zag haar nieuwe BN’er-show Stelletje Pottenbakkers zondag met relatief goede cijfers van start gaan op SBS 6. Er keken 692.000 mensen naar de première-aflevering. “We waren natuurlijk wel heel erg blij, opgelucht en trots. Zeker. Wat had de overhand? Nou, blijdschap vooral en dankbaarheid.

Ze is dankbaar ‘dat zo veel mensen hebben gekeken en nieuwsgierig waren’. “We hopen dat ze het zó leuk vonden dat ze zondag weer kijken.”

Nu is Van der Meij vooral benieuwd hoeveel mensen er zondag naar de tweede aflevering gaan kijken. “Natuurlijk. Dat is altijd het spannendst vind ik. Bij de eerste kan ik me altijd nog voorstellen dat mensen gaan kijken die gewoon even nieuwsgierig zijn, er iets over hebben gelezen en het even willen zien. Ik hoop dat we ze hebben kunnen overtuigen dat het een heel gezellig en creatief programma is en dat ze weer gaan kijken.”

Was ze gespannen over de kijkcijfers? “Dit was wel iets spannender dan normaal, omdat ik het programma ook mede zelf bedacht heb. Ik ben er veel meer bij betrokken. Normaal gesproken is het een programma-idee van John de Mol zelf of een andere producent en dan ben je alleen de presentatrice. Dan is het op zich al spannend, maar nu is het extra spannend omdat ik er heel nauw bij betrokken ben.”

Toch ligt Van der Meij nooit wakker van de kijkcijfers. “Ik heb er niet wakker van gelegen. Ik kan gelukkig wel goed slapen. Ik kan relativeren. Het is belangrijk en leuk in dit vak, maar het is niet het belangrijkste in de wereld.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen