Kim-Lian vindt tweede-aflevering-cijfers spannender

Geplaatst op Fri 09 Mar 2018 om 14:00

Kim-Lian van der Meij vindt de kijkcijfers van de tweede aflevering van een nieuw programma altijd spannender dan die van de eerste. Dat heeft de SBS 6-ster gezegd op Radio 10. Van der Meij zag haar nieuwe BN’er-show Stelletje Pottenbakkers zondag met relatief goede cijfers van start gaan op SBS 6. Er keken 692.000 mensen naar de première-aflevering. “We waren natuurlijk wel heel erg blij, opgelucht en trots. Zeker. Wat had de overhand? Nou, blijdschap vooral en dankbaarheid.

Ze is dankbaar ‘dat zo veel mensen hebben gekeken en nieuwsgierig waren’. “We hopen dat ze het zó leuk vonden dat ze zondag weer kijken.”

Nu is Van der Meij vooral benieuwd hoeveel mensen er zondag naar de tweede aflevering gaan kijken. “Natuurlijk. Dat is altijd het spannendst vind ik. Bij de eerste kan ik me altijd nog voorstellen dat mensen gaan kijken die gewoon even nieuwsgierig zijn, er iets over hebben gelezen en het even willen zien. Ik hoop dat we ze hebben kunnen overtuigen dat het een heel gezellig en creatief programma is en dat ze weer gaan kijken.”

Was ze gespannen over de kijkcijfers? “Dit was wel iets spannender dan normaal, omdat ik het programma ook mede zelf bedacht heb. Ik ben er veel meer bij betrokken. Normaal gesproken is het een programma-idee van John de Mol zelf of een andere producent en dan ben je alleen de presentatrice. Dan is het op zich al spannend, maar nu is het extra spannend omdat ik er heel nauw bij betrokken ben.”

Toch ligt Van der Meij nooit wakker van de kijkcijfers. “Ik heb er niet wakker van gelegen. Ik kan gelukkig wel goed slapen. Ik kan relativeren. Het is belangrijk en leuk in dit vak, maar het is niet het belangrijkste in de wereld.”

Foto: SBS
9 Reacties op “Kim-Lian vindt tweede-aflevering-cijfers spannender”


 1. KoalaNL

  BBC heeft dit al enkele jaren geleden gedaan.
  Zelf bedacht betekent waarschijnlijk dat Kim-Lian een paar BN’ers zonder programma, aan wat extra inkomen probeert te helpen.

 2. Roc

  Ik vind bovenstaande afbeelding meer op een geregisseerde foto lijken voor een nieuwe komische serie dan een serieus programma. Zie bijvoorbeeld Van Houten, die staat er toch bij alsof ze een komisch personage uitbeeld!

 3. Roc

  Oeps, t vergeten. Hopelijk vergeeft u allen mij!

 4. paula T.

  Volgens MC is het bij 500.000 nog een groot succes dus dat komt wel goed Kim

 5. Choco115

  En terecht dat ze het spannend vind.
  Al haar programma’s zijn geflopt behalve verzamelkoorts dan.

 6. Mieke.

  Mede zelf heb bedacht….zelfde was te zien 2015 op de BBC ,belspel heeft ze ook zelf bedacht …..

 7. Peter

  Hahaha het is gewwoon een BBC format van de makers van de Bake Off.

 8. SOLANGE

  Wat kunnen die B NNers toch liegen he….

 9. Jens Ruknel

  Het format is sleets. Weg ermee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.