Kim-Lian is trots: ‘Eindelijk heb ik succes!’

Kim-Lian van der Meij stond tot deze maand bekend als de flopkoningin van de Nederlandse televisie, maar heeft ineens zowaar twee tv-succesjes op SBS 6: Stelletje Pottenbakkers en Verzamelkoorts. Ze is er zelf ook een beetje door overdonderd. “Met Stelletje Pottenbakkers en Verzamelkoorts, wat deze week 800.000 kijkers trok, heb ik ineens twee hits te pakken. Het is echt ongelooflijk, want het is ook weleens (eigenlijk altijd, red.) anders geweest“, zegt ze in De Telegraaf.

Extra leuk aan haar succes met de pottenbakkersshow, is dat het haar eigen idee is. “Het idee kwam wel uit mijn koker, ja. Maar het format is verder ontwikkeld met de producent. Ik ging ermee naar John de Mol die ik heb laten zien wat een ambacht het eigenlijk is, dat pottenbakken.

Had hij daar wel oren naar? “Wel tien minuten, hahaha. Toen was de beslissing genomen om het te gaan uitproberen en het is nu fijn te zien dat het zo goed uitpakt op de zondag.

Als de pottenbakkersshow volgend jaar doorgaat, dan hoopt ze Gordon te strikken als kandidaat. “Ik kreeg van hem een appje dat hij het zo leuk vond om naar te kijken!

Het Telegraaf-interview met Kim-Lian van der Meij kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen