Johnny de Mol: ‘Aderlating voor RTL? Dat is dan lullig’

Johnny de Mol vindt het lullig voor RTL als zijn vertrek een aderlating voor die zender betekent. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. De Mol was toch wel een beetje de voorman van de nieuwe generatie RTL-sterren. Hij werd op grote shows gezet en hijgde Martijn Krabbé in zijn nek. Nu raakt RTL een veelbelovend talent kwijt. “Het is voor RTL wel een aderlating“, legde Ruben Nicolai hem voor in de showrubriek. Daarop zei De Mol onomwonden: “Ja, dat is dan heel lullig.

De zoon van miljardair John de Mol benadrukt dat hij RTL erg dankbaar is. “Ik heb er een fantastische tijd gehad. Ik kom net terug uit Jordanië, waar ik een tweede seizoen mocht maken van De Reis Van Je Leven, terwijl het eerste seizoen niet de pannen van het dak scoorde. Kwalitatief en inhoudelijk vonden ze het wel een goed programma en dan wilden ze me toch een tweede seizoen laten maken.

De Mol heeft zich lange tijd afgezet tegen zijn vader, maar nu stapt hij over naar SBS 6 omdat zijn vader daarvan de eigenaar is. Nu zijn RTL-contract afloopt zocht hij hem op. “Ik ben met één iemand gaan praten en dat was die oude van me. Daar waren we vrij snel uit. Ik hoefde dus niet dingen tegen elkaar uit te spelen.

De Mol jr bewonder De Mol sr.  “Ik woon nu naast hem en hij is begin 60. Ik weet niet of het zijn laatste kunstje gaat worden, maar hij wil nu wel even gas geven. Hij heeft natuurlijk twee petten op: als zenderbaas en als producent. Als producent vind ik hem zeer aangenaam om mee te werken en dat heeft de doorslag gegeven.

Vreest hij niet voor ruzie? “Zonder wrijving geen glans. Het kan er hard aan toe gaan, maar ik ken hem ook in privé, dus ik ben niet zo bang om tegen hem in te gaan. Vaak levert het iets goeds op. Het is gaaf om met hem te werken, want het is iemand die het een en ander heeft neergezet en áltijd het onderste uit de kan haalt. Dat werkt aanstekelijk.”

Denkt De Mol dat meer RTL’ers naar SBS’ers vertrekken, zoals het AD vermoedt? “Dat weet ik niet. Ik weet wat ik ga doen: een nieuw seizoen Waar is De Mol, Down Met Johnny, er komen twee studioprogramma’s aan. Daar ga ik me op focussen. Ik weet niet wat er nog meer gaat komen.

’s Avonds zat De Mol ook nog in Pauw. Daar vroeg Alexander Pechtold hem of hij ooit echt in de voetsporen van zijn vader wil treden. “Nou, niet in hetgeen waarin hij is verzand. Hij vindt programma’s maken het leukste. Als je zo groot wordt krijg je ook met dingen te maken die je minder leuk vindt: cijfers, jaarcijfers, in het bestuur. Het leukste vindt hij op een zondag met een pizza dingen te verzinnen. Waar vraagt het publiek om?

Denkt hij eigenlijk dat tv een ‘aflopende zaak’ is? “Of het nou komend jaar of het jaar erop is: ik denk dat de commerciëlen de handen ineen moeten slaan om al het andere geweld van de Google’s en Facebooks tegen te gaan. Dat gaat denk ik wel gebeuren.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen