Jan Kooijman begrijpt zijn lage kijkcijfers niet

Jan Kooijman begrijpt er niets van dat er geen hond kijkt naar zijn programma Dance Around The World op NPO 3. Dat heeft hij gezegd in Goeiemorgen Lex op Radio 10. Dance Around The World, waarin Kooijman op kosten van de belastingbetaler de hele wereld afreist om kennis te maken met allerlei lokale dansjes, begon met een magere 150.000 kijkers, zakte een week later in tot 101.000 kijkers en scoorde afgelopen maandag 126.000 kijkers. Daar haalt RTL 8 z’n neus nog voor op.

Kooijman baalt ervan dat er niemand kijkt naar zijn zelf verzonnen programma. “Natuurlijk is dat jammer. Ik ben wel heel erg blij dat we enorm veel reacties krijgen. Ik vind het ook moeilijk te begrijpen. Over andere programma’s krijg ik niet zo veel reacties als over dit programma, ook online enzo. De mensen díe het zien, vinden het allemaal heel erg leuk, dus ik hoop dat wat meer mensen het programma ontdekken de komende weken.”

Staat het op de verkeerde plek? “Geen idee. Dat durf ik echt niet te zeggen. We staan eigenlijk best mooi geprogrammeerd na Dream School. Dat is ook een heel mooi programma en dat scoort beter dan wij, dus het zal ook aan ons liggen.”

Wat hij dan verkeerd doet, weet Kooijman niet. “Ik snap het soms ook niet helemaal goed met die kijkcijfers. Ik ben heel trots op dit programma en ik ben er heel blij mee. Ik ben ook blij met het eindresultaat.”

Tv-succes blijft iets ongrijpbaars, zegt hij. “Ik heb in het verleden ook wel eens programma’s gemaakt waar ik helemaal niet blij mee was bij RTL en die scoorden dan wel, zoals Ik Ben Een Ster Haal Me Hier Uit. Het is soms ook moeilijk in te schatten waar mensen zin in hebben.”

Er zit veel liefde in en dan is het best wel zuur dat niet veel mensen het zien. Aan de andere kant ben ik heel blij met de reacties.”

Gelukkig voor Kooijman blijft de KRO-NCRV in hem geloven. “Ik heb heel vrolijk weer een nieuw contract getekend bij de KRO-NCRV, dus ik blijf ook gewoon nog twee jaar mooie programma’s maken en ik ga waarschijnlijk ook weer acteren. Dat ziet er goed uit. Ik denk dat alles wat ik leuk vind om te doen blijf doen zolang ik dat kan en mag.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen