It Takes 2 weigerde sterren die groter zijn dan EO-Bert

Je zou zeggen dat een BN’er-show als It Takes 2 van RTL 4 openstaat voor élke A-artiest, of ze nou kunnen zingen of niet. Niets is echter minder waar. Dat heeft deelnemer Bert van Leeuwen gezegd in het programma 5 Uur Live. De makers van It Takes 2 hanteren volgens de EO-presentator vrij strenge toelatingscriteria. Volgens Van Leeuwen moet je wel een béétje kunnen zingen om mee te mogen doen en zijn BN’ers die groter zijn dan hij geweigerd vanwege hun vocale gebreken.

Van Leeuwen was eerst huiverig dat RTL 4 zijn weinig indrukwekkende zangkunsten zou misbruiken om kijkers te vermaken. “Nadat ik drie keer nee gezegd had, zeiden ze: ‘Bert, dit is niet het programma waarin je afgaat of waarbij we dat willen. Je moet een bepaald niveau hebben en er zijn grotere namen afgevallen, omdat ze niet goed genoeg konden zingen.‘”

Om welke grote namen gaat het dan? “Wie dat zijn, zeg ik niet, maar er waren mensen die graag mee wilden doen, maar niet mee mochten doen.”

Van Leeuwen is er wél doorheen gekomen. “Ze zeiden: ‘Laat het maar aan ons over, wij beoordelen het wel. Als het voldoende is, doe je mee.’ Ik geloof dat het net voldoende is.”

Ik zie me in dat programma als een soort lijstduwer. Ik vind het leuk om er bij te horen en het allemaal een keer mee te maken. Het leuke is om iets te doen wat eigenlijk heel eng is. Het is hartstikke leuk.”

It Takes 2 is afgelopen weekend weer van start gegaan op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen