Irene Moors-show Vet Fit valt razendsnel af: -30 procent

Geplaatst op Wed 14 Mar 2018 om 12:36

SBS 6 hoopte heel Nederland op te zwepen om af te vallen met de grote dinsdagshow Vet Fit, waarin BN’ers de strijd aangaan met de kilo’s, maar niets is minder waar. Wat wél snel vermagert zijn de kijkcijfers van het programma van Irene Moors. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vet Fit begon vorige week al dramatisch met 348.000 kijkers (5,5 procent), maar nu stort de score in tot 242.000 kijkers (3,9 procent). Dat is een afname van het kijkersaantal van 30 procent.

Het is vooral een groot drama voor Irene Moors, die bij SBS 6 eigenlijk helemaal niet zo’n publiekstrekker blijkt. Het programma erna, De Perfecte Vraag, is ook van Moors en trok ook nauwelijks kijkers: daar keken 299.000 mensen (5,2 procent) naar.

Het is te hopen voor Moors dat er toch nog een hitje haar kant op komt, want anders zal het snel gedaan zijn met haar carrière bij SBS 6.

Overigens lijkt Nederland sowieso niet bepaald warm te lopen voor dikke televisie. Curvy Supermodel, het suikerspinnenzusje van Holland’s Next Top Model, is een kijkcijferdrama op de maandagavond van RTL 5.

Lees ook: SBS 6 moddert door: BN’er-afvalshow stelt teleur (vorige week)

Foto: SBS, Nick van Ormondt
24 Reacties op “Irene Moors-show Vet Fit valt razendsnel af: -30 procent”


 1. Bardy247

  Dat dure XLS medical heeft niet geholpen voor Rene Froger zo te zien.

  Irene Moors was leuk in haar telekidstijd, maar zo zonder Carlo Boszhart is het niets.

 2. Erland

  Irene heeft 30 kilo teveel aan gewicht en te weinig aan talent.

 3. Ook leuk

  Het programma is volgende week al niet meer te zien. Wordt vervangen door wegmisbruikers.

 4. Kees

  En nu hoor je niks van dikke Angela over dat hetzelfde gezicht op 1 avond staat. Als RTL dat doet komt er een heel artikel in het AD

 5. GJ

  Irene Moors is niet meer leuk. Over de houdbaarheidsdatum. Dat had zij zelf al in moeten zien. De kijkcijfers onderstrepen dat overduidelijk.

 6. Den Draaiert Joost

  Shows met BN-ers, daar kijkt geen hond meer naar

 7. Peter

  Zielige woordgrapjes. En maar melden dat SBS zo goed gaat…

 8. wim

  De Show is wel erg oubollig en totaal oninteressant.Geen enkele verbazing te bekennen en geen urgentie om Rene te zien afvallen.Wellicht dat afvallen van een trap leuker is:)
  En dan Irene tja enorm aardig maar zo geen publiekstrekker.

 9. robb

  Wie maakt dit en wie is de sponsor ,het is echt een bnner showtje ,iemand die niet uit bed wil de ander moet een trouwjurk die onderwerpen zijn belangrijker dan het gezonde factor waar de kijker ook wat aan heeft.

 10. HansrZ

  Sinds Froger met die hoogst irritante “multi-vocale” bril reclame constant al ergernis opwekt, zal ik direct wegzappen als hij in beeld verschijnt. Jammer voor Irene

 11. albert

  Volgende week op sbs9? om half 9 irene moors en om half 10 weer irene moors…..

 12. zorro

  Irene Moors is geen kijkcijferkanon en zal dat ook nooit worden het presenteren gaat ze niet goed af ze kan het gewoon niet .

 13. Mark

  Arjan, Henk, J, Flippo, enz.

  Zoals ik verwachtte gisteren: SBS 6 onder 300.000. Volgende week aangepaste programmering??? Vet Vit staat nu als herhaling op zaterdag laat, denk dat dat voortaan de nieuwe afleveringen worden. En op dinsdag iets anders: Wegmisbruikers misschien? Scoort op Vrijdag toch niet, ook maar 200.000 kijkers. Ik gok dat De Raadkamer voortaan live op zondag laat gaat en donderdag De Handhavers. Op vrijdag dan maar weer films. Zoals afgelopen maanden. Kost tenminste niks. NET 5 heeft nu elke zondag een mooie première, die kunnen ook zo in de herhaling op de vrijdag van SBS 6, i.p.v. ergens late night op SBS 9. Zie de première van Pan, kan zo op 6.

  Hallo SBS 6, lezen jullie even mee???

  De Raadkamer gaat morgen onder de 300.000 kijkers. Dus dat kan echt niet meer op donderdag. Maak daar maar De Handhavers van. En op dinsdag Wegmisbruikers i.p.v. Vet Fit. De herhalingen van Vet Fit en De Raadkamer op zaterdag en zondag late night worden voortaan de nieuwe afleveringen. Op vrijdag weer films. Laat het denkwerk maar aan de kijker over. Jullie bakken er niks van.

 14. SOLANGE

  Ze had die zuiplap Froger er niet bij moeten halen als ik die kop zie zap ik weg …vult zn zakken al genoeg met irritante reclames

 15. Japie

  Wie interesseert het dat BN’ers moeten afvallen, dat zien wij zelf ook.
  René Froger, Brace, Anne-Marie Jung heb ik antipathie tegen en OG3NE past hier helemaal niet bij. En Moors is totaal niet geschikt om alleen programma’s te presenteren.
  Kinderachtig, gemaakt vriendelijk, rare beweginkjes.

 16. Britt Scholte Lover

  Ik kijk alleen omdat OGene erin meedoet want die donkere volle vind ik wel aantrekkelijk, maar die blonde dikke mag er ook wezen, snap alleen niet waarom Amy meedoet, zij is al superdun

 17. A.Zijn

  @albert SBS9 gaat het druk krijgen ;)

 18. Peter

  Wat SBS 6 nodig heeft is een programmaleiding met lef die creatievelingen hun gang laat gaan. Op de zender is bijna niets te zien dat lef en durf uitstraalt. Het is een stervende patient die aan het stuiptrekken is.

 19. Peter

  Zo’n tien jaar geleden werd er nog normaal tv gemaalt. Tegenwoordi allemaal van die marktetingdreutels die een harde krijgen van excelsheet vakjes invullen en de boel de ty.fus in analyseren.

 20. Peter

  *tv gemaakt.

 21. ano@niem.nl

  Het is een grote reclameshow voor een afvalsite. Dat staat je al snel tegen.
  Wendy’s Big Diet was daarom juist een succes. Daar ging het om de kandidaten en niet om overal maar reclame voor te maken.

 22. Mikel B.

  Je gaat je afvragen wie dit allemaal bedenkt. Doen ze daar wel onderzoek? Lijkt of ze elkaar baantjes aan het gunnen zijn. Slechte zaak.

 23. Peter

  JAAAAAAAA, SBS wordt lekker geMold!

 24. Nico

  irene moet gewoon weer
  lekker gezellig kletsen in een zondagmiddagshow van 18:00 tot 19:30 dat kon ze goed.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.