Honden moeten aanslag op Humberto Tan voorkomen

De studio van RTL Late Night in het hotel aan het Amsterdamse Rembrandtplein wordt elke dag vanaf zes uur vóór de uitzending onderzocht door speciale bomhonden. Dat vertelt één van de beveiligers van het programma anoniem in de Story. De viervoeters zijn er niet om het aanwezige studiopubliek te vermaken. “Ze hebben een belangrijkere taak: het voorkomen van een aanslag op Humberto plus alle andere aanwezigen tijdens de live uitzendingen!“, weet het entertainmentblad.

De beveiliger legt het als volgt uit: “We zijn hier elke dag dat er een live uitzending van RTL Late Night is. Zes uur voordat de uitzending begint, tot die is afgelopen. Dat gebeurt niet zonder reden, maar daar mag ik uit veiligheidsoverwegingen niets over zeggen.”

Vaak wordt alleen een herdershond ingezet, maar in het geval van RTL Late Night worden ook cockerspaniëls gebruikt, aldus de beveiliger. “Herdershonden kunnen op een gegeven moment wat lakser worden. Dat zit veel minder in de aard van de cockerspaniël, die altijd enthousiast blijft om gevaar op te sporen. Om zo weinig mogelijk risico te nemen, maken we gebruik van beide hondenrassen.”

Het is maar de vraag of Tans opvolger Twan Huys wel weet welke dreiging hem precies te wachten staat, aldus de Story. “Een deel van Twans overeengekomen exorbitante salaris van naar verluidt bijna een miljoen euro, moet wellicht als ‘gevarengeld’ gezien worden.

Het Story-artikel ‘Krijgt Twan Huys straks óók beveiliging, en weet hij dat al?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen