Herman van der Zandt vindt talkshow ‘niet te doen’

Het lijkt Herman van der Zandt zwaar om elke dag een talkshow te presenteren. Dat zegt de presentator in Het Parool. Het lijkt erop dat Van der Zandt niet direct heel warm loopt voor een eigen praatprogramma. “Los van of ik dat zou willen: ik heb tijdens de Olympische Spelen pas gemerkt hoe zwaar het is om dagelijks een uur televisie te maken en daar een leven omheen te plannen. Ik was alleen thuis met de kinderen omdat mijn vrouw, die als radioverslaggever werkt, in Korea zat.”

Dat was bíjna niet te doen, aldus Van der Zandt. “Ik bracht ’s ochtends de kinderen naar school en als ik thuis kwam lagen ze in bed. Eh, oké. En toen werden ze ook nog allebei ziek. Hoe krijg je dat allemaal geregeld? Het is niet te doen. Wat meneer Van Nieuwkerk en mevrouw Jinek doen is niet te onderschatten. Het lijkt me echt heel taai.

Het praatprogramma Met Het Oog Op Morgen presenteert Van der Zandt eens per twee weken. “Af en toe moet je je afvragen of je nog de juiste man op de juiste plek bent, maar zo voelt het wel. Het Oog geeft me bovendien de mogelijkheid om langere gesprekken te voeren over verschillende onderwerpen.

Ik zou misschien nog eens fietskoerier kunnen worden, maar verder kan ik niks. Al geloof ik dat ik op termijn een prima boswachter zou zijn.

Het Parool-interview met Herman van der Zandt kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen