‘Gewone mensen’-fittie tussen Wester en Pechtold

D66-leider Alexander Pechtold en RTL Nieuws-journalist Frits Wester verweten elkaar dinsdagavond in RTL Late Night met de term ‘gewone mensen’ begonnen te zijn. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Wester sprak Pechtold aan op het gebruik van deze term. “Weet u? Ik kan in deze campagne in de afgelopen maanden niet meer tegen het woord ‘gewone mensen’ van politici. Iedereen heeft het over ‘de gewone man’. Iedereen komt ermee, ook vanavond in het debat, íedere keer.”

Het is al jaren zo, aldus Wester. “Al twee, drie, vier, vijf jaar lang komen politici steeds met drie voorbeelden: je hebt de verpleegster, de onderwijzer en de politieagent. Alsof het hele land daaruit bestaat. Er zijn zo veel andere gewone mensen in dit land die heel andere banen hebben. Deze mensen zijn ook belangrijk. Maar stop alsjeblieft een keer over die ‘gewone mensen’.

Volgens Pechtold moet Wester naar zijn eigen vakgebied kijken. “Weet je wie daarmee begonnen zijn? De journalisten met hun voxpop. Als je het zelf als journalist niet meer wist, dan ga je het op de markt vragen aan ‘de gewone mensen’. Ik vind: dat zijn álle Nederlanders!”

Wester: “Weet je wat voor een hekel ik heb aan voxpop in het nieuws? Laat mijn hoofdredacteur het niet horen.”

Pechtold: “Stop ermee dan.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen