Frans Bauer wilde radio veroveren met Skippybal-liedje

Frans Bauer hoopte in 2014 de radio te veroveren met zijn liedje Skippybal. Hij maakte dat liedje puur en alleen voor de radiomarkt. Dat vertelt de zanger in gesprek met de Weekend. Skippybal is nogal een krankzinnig liedje, maar de clip slaat al helemaal alles: Bauer zwiert met zijn handen door de lucht terwijl allerlei jonge dames in het park, vaklui op locatie en een oudere vrouw op een steiger aan het skippyballen zijn. De volkszanger dacht hiermee daadwerkelijk radio-dj’s te plezieren.

Bauer maakte Skippybal vanwege zijn radiofrustratie. “Hoe goed de liedjes door het publiek ook werden gevonden, je hoort ze nooit op de landelijke zenders. En dan zit je thuis op de bank en begin steeds meer te denken dat het aan jou ligt. Dus wilde ik wat hips en geks en kwam met liedjes als Skippybal.

Nu heeft Bauer spijt van Skippybal. “Dat past helemaal niet bij me. Ik was in die tijd net een soort kameleon, ik probeerde me aan iedereen aan te passen. Tot ik me ineens realiseerde dat dat helemaal niet was wat ik wilde.

Liedjes die uit mijn hart komen, dát hoort bij Frans Bauer. En die zijn nu dus ook weer te horen.

De verbijsterende videoclip:

Foto: Nico Kroon, Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen