Frans Bauer wilde radio veroveren met Skippybal-liedje

Geplaatst op Mon 12 Mar 2018 om 15:30

Frans Bauer hoopte in 2014 de radio te veroveren met zijn liedje Skippybal. Hij maakte dat liedje puur en alleen voor de radiomarkt. Dat vertelt de zanger in gesprek met de Weekend. Skippybal is nogal een krankzinnig liedje, maar de clip slaat al helemaal alles: Bauer zwiert met zijn handen door de lucht terwijl allerlei jonge dames in het park, vaklui op locatie en een oudere vrouw op een steiger aan het skippyballen zijn. De volkszanger dacht hiermee daadwerkelijk radio-dj’s te plezieren.

Bauer maakte Skippybal vanwege zijn radiofrustratie. “Hoe goed de liedjes door het publiek ook werden gevonden, je hoort ze nooit op de landelijke zenders. En dan zit je thuis op de bank en begin steeds meer te denken dat het aan jou ligt. Dus wilde ik wat hips en geks en kwam met liedjes als Skippybal.

Nu heeft Bauer spijt van Skippybal. “Dat past helemaal niet bij me. Ik was in die tijd net een soort kameleon, ik probeerde me aan iedereen aan te passen. Tot ik me ineens realiseerde dat dat helemaal niet was wat ik wilde.

Liedjes die uit mijn hart komen, dát hoort bij Frans Bauer. En die zijn nu dus ook weer te horen.

De verbijsterende videoclip:

Foto: Nico Kroon, Avrotros
11 Reacties op “Frans Bauer wilde radio veroveren met Skippybal-liedje”


 1. Michiel

  Past qua niveau wel bij 3FM en 538.

 2. Dennis

  Bij Frans zit een steekje los, met zijn kinderlijk gepraat en liedjes over een skippy bal, weer geen hit Fransje. Niemand behalve hijzelf vind zijn muziek goed.

 3. Enzo Voort

  Fransje is toch zelf de Skippybal?

 4. SOLANGE

  Helemaal met Dennis eens …blijf weg Frans je hebt je tijd gehad!!

 5. tim

  toekomstige nummer 1 in de top 2000

 6. Jan-Hein

  Iedere NL-artiest met het muzikale niveau van een Piratenfestival (als Frans Bauer / Marianne Weber / TV Oranje / RadioNL) die denkt met hun genre verder te komen dan wat er daar gedraaid of gespeeld wordt, moet acuut uit zelfbescherming verboden worden, omdat dat bij sommige anti-fans van deze muzieksoort lynchgevoelens doet opborrelen!

  Of op z’n minst van die “wraakgevoelens” waar die bard uit Asterix & Obelix altijd mee te maken krijgt tijdens het grote slotmaal met everzwijnen: (tijdelijk) opknopen aan de hoogste boom!

 7. b

  Het was een regelrechte schande dat het skippybal lied geen hit is geworden. Is namelijk een heel goed lied.

 8. Rodrigo

  b moet volgens mij echt naar de oorarts om iets aan zijn oren te doen, want 99 procent van de Nederlanders vind het een walgelijke plaat die prima past in het rijtje van de plaat van Corry K ….nooit meer werken, de Regenboog van Frans en Marieke Weber en niet te vergeten Jij bent de Zon

 9. Oldo Stofjas

  Maar wat is het verschil mijn zijn andere nummers, dat hij dacht dat dit wel gedraaid zou worden?

 10. hemeltje

  alleen in brabant vinden ze dit mooi…………..

 11. critikast

  @ hemeltje
  Het is grachtengordelgedrag om af te geven op types als Frans Bauer. Dan ben je eigentijds, dan tel je mee. Ik ben zeker geen fan van zijn muziek, maar heb wel respect voor hem, omdat hij zichzelf blijft, Ahoy’s vol speelt en ook nog eens erg goed is voor diegenen die zijn muziek WEL mooi vinden. Afgelopen zaterdag kwamen in een bomvol winkelcentrum in Breda zelfs fans uit Groningen en Friesland om hem gratis te zien optreden en een handtekening van hem te verwachten. Maar geef maar lekker op hem af en zoek je heil bij Hazes jr., Joling of Gordon. Want die maken pas echte muziek…toch?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.