Frank Dane ‘niet bezig’ met opvolging Edwin Evers

Frank Dane is ‘niet bezig’ met de opvolging van Edwin Evers, nu zijn Radio 538-collega bekend heeft gemaakt aan het eind van dit jaar te stoppen met zijn dagelijkse ochtendshow. Dat beweerde de radiomaker vrijdagavond in RTL Boulevard. Dane wordt al jaren klaargestoomd om dé radiokoning van ons land op te volgen. “Ik heb niet vandaag zoiets van: o, er komt een plekje vrij en misschien mag ik het gaan doen. Zo voelt het niet. Ik ben echt opgegroeid met Edwin“, zegt hij.

De broer van Robert Jensen is een echte Evers-fan. “Terwijl ik als puber de volgende dag een examen had, ging ik ’s nachts de radio opzetten om naar hem te luisteren. Ik heb zijn eerste typetjes gehoord. Ik heb alles gevolgd wat hij op de radio heeft gedaan.”

Dane is dan ook niet in jubelstemming. “Het voelt vandaag een beetje alsof zo’n tijdperk ten einde komt. Dan ben ik meer daarmee bezig dan dat ik nou per se met mezelf bezig ben ofzo.”

Beau van Erven Dorens gelooft er niets van dat Dane niet bezig is met de opvolging: “Het is jammer dat je niet in beeld die neus kan oprekken, hè?

Overigens heeft Edwin Evers volgens Jeroen van Inkel nog voorgesteld om voorlopig terug te gaan naar vier dagen per week ochtendshow. “Ik heb inderdaad gehoord dat hij dat nog heeft voorgesteld als een soort middenweg, zodat hij in het weekend leuke dingen kan doen met de band en met zijn geliefde. Dan had hij lekker vrijdag vrij.

Dat hebben ze niet gedaan, wat ik niet kan begrijpen eerlijk gezegd. Het was mooi geweest om Edwin die vier dagen te laten doen en dan laat je Frank vast op vrijdag de ochtendshow doen. Dan kun je gefaseerd overgaan naar steeds meer Frank.

Het lijkt erop dat Frank Dane vanaf 2019 dé nieuwe ochtend-dj van 538 is. “Frank Dane is eigenlijk de gedroomde opvolger. Er is niemand anders die dat zou kunnen. Hij is nu ook bekend van televisie, omdat hij hier veel is. Dat is ook een belangrijk aspect om succesvol te zijn op de radio.

Foto: RTL Boulevard

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen