Evert Santegoeds wil gewoon in Shownieuws blijven

Evert Santegoeds ziet zichzelf, ondanks dat hij al 56 jaar is, nog wel een tijdje Shownieuws doen. Dat heeft hij gezegd op 100% NL. Shownieuws vierde afgelopen weekend zijn vijftienjarig jubileum. “Het is nog steeds spraakmakend, hè. We zijn nog altijd in beweging, altijd aan de formule aan het sleutelen, nieuwe gezichten erbij. Je ziet gewoon hoe belangrijk shownieuws is in Nederland, dat je er een succesvol dagelijks programma mee kunt maken“, zegt de showdeskundige.

Wat was zijn hoogtepunt in de afgelopen vijftien jaar? “Ik kan niet om Gerda Smit heen natuurlijk. Dat was zo hilarisch en daar word ik nog regelmatig op aan gesproken. Ik had nooit verwacht dat het zo zou uitpakken. Bij sommigen moet je de woorden er echt uit trekken, maar zij ging echt los. Het was toen het tv-moment van het jaar.”

Spreekt hij haar nog wel eens? “Nee, toen wel. Ik heb haar de Moederdag erna een grote bos bloemen gestuurd ‘voor de meest besproken moeder van het jaar’. Zo’n grote bos had ze nog nooit gehad.”

Shownieuws blijft een vaste waarde van SBS 6, verwacht Santegoeds. “Als we zo doorgaan, gaan we de 20 en 25 jaar ook wel halen.”

Maar blijft Santegoeds een vaste waarde van Shownieuws? “Nou, op een gegeven moment ga je wel een beetje uit de toon vallen, denk ik. Aan de andere kant: hoe oud is Johan Derksen? Als ik de Johan Derksen van de entertainment ben, dan kan ik nog heel lang door.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen