‘Erfenis Erland Galjaard: kijkcijfermalaise en onrust’

Stoppen op het hoogtepunt is niet een van de talenten van Erland Galjaard. Op 15 februari maakte hij zijn aftreden als de tv-baas van RTL bekend en hij laat een tv-station met een imagoprobleem achter. Of, zoals programmablad Totaal TV het noemt: ‘De erfenis Erland Galjaard is minder kijkers en onrust bij RTL 4.’ Nu Galjaards vertrek aanstaande is, is het puinruimen begonnen. De eerste daad, officieel nog van Galjaard maar volgens critici al van zijn opvolgers, is de exit van Humberto Tan.

Alles wat Galjaard voor RTL heeft betekend raakt in de vergetelheid nu hij stopt op zijn dieptepunt. Totaal TV: “Hij laat het vlaggenschip RTL 4 in slechte staat achter. Door weglopende kijkers heerst onrust bij de zender.”

Ook Totaal TV benoemt dat RTL 4 onder Galjaards leiding flink is gegroeid, maar inmiddels zit de klad er een beetje in. “Het roer moet om. Doet RTL dit niet dan kunnen de kijkcijfers van RTL 4 wel eens in een vrije val raken.

RTL Boulevard en RTL Late Night zijn momenteel de grootste ergernissen van de kijker vanwege het hoge gehalte RTL-propaganda, aldus Totaal TV. “Die zijn hierdoor op veel momenten feitelijk een reclamespot voor programma’s van de eigen zender.”

Maar ook het feit dat vele herhalingen te vaak op RTL 4 te zien zijn, lijken de kijker meer en meer een doorn in het oog.

Lees ook: ‘Humberto-probleem opgelost, nu Boulevard nog’ (zaterdag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen