Docenten Universiteit Utrecht kijken massaal Temptation

Het AD wijdt vandaag een artikel aan de merkwaardige doelgroep van het trashprogramma Temptation Island op RTL 5. Die bestaat namelijk voor bijna de helft uit hoog opgeleide mensen (hbo of universiteit). “Waarom kijken mensen die je eerder zou verwachten bij Pauw of Nieuwsuur zo graag naar een programma waarin Nederlandse en Vlaamse stellen hun relatie testen voor het oog van de camera’s?“, vraagt de krant zich af, waarna diverse deskundigen aan het woord komen.

Zo is er Jort Kelder, zelf universitair geschoold. Hij is geen kijker, maar begrijpt de interesse voor het vreemdgaan-programma wel. “Ik denk dat hoog opgeleide mensen graag kijken uit verbazing, of puur voor entertainment“, zegt hij.

Dat Temptation Island smakeloos is, maakt het volgens televisiewetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht niet slecht. Hij meent dat de show ’tactisch en heel slim’ in elkaar zit.

Hassler-Forest: “Het is platvloerse reality, maar op een ironische manier gemaakt waardoor het ook hoogopgeleide kijkers aanspreekt. Het programma is gewoon goed gemaakt. Het bevat surrealiteit, seks, drama, conflict, en een goede voice-over die laat zien dat ook de makers het niet allemaal serieus nemen.”

Is Temptation ook een hit in de lerarenkamer van de Universiteit Utrecht? “Om mij heen hoor ik genoeg docenten die maar wat graag Temptation kijken. Op vrijdag wordt uitvoerig besproken wie er nu weer met wie heeft gesekst.”

Het AD-artikel ‘Temptation Island verleidt vooral de elitaire televisiekijker’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen