Britt Dekker verdient bij YouTube evenveel als bij RTL

Britt Dekker verdient momenteel met haar eigen paardenkanaal op YouTube evenveel als ze deed in haar tijd als tv-ster bij RTL. Dat vertelt de realityster aan weekblad Story. Wie denkt dat Dekker is gedegradeerd heeft het goed mis. Van het succes van het kanaal PaardenpraatTV kan ze goed leven. “YouTube en online kijken gaan nog veel groter worden, maar ik verdien er al net zo veel mee als toen ik bij RTL 5 werkte. Dat is voor mij goed genoeg. Ik zeg altijd: je bent rijk als je kunt doen wat je wilt.

Dekker hoeft niet per se steenrijk te worden. “Mijn standaarden daarin zijn niet zo hoog. Ik hoef geen Porsche en ben blij als ik mijn drie paarden kan verzorgen.”

In het begin voelde het voor Dekker nog als een nederlaag om over te stappen van RTL naar YouTube. “In het begin wel, toen voelde het als een soort degradatie. Ik had ook geen idee of het een succes zou worden, want al die kanalen over make-up en het leven in het algemeen zijn veel breder georiënteerd dan een kanaal over paarden.”

We richten ons met PaardenpraatTV ook nog vooral op jongeren, dus het is eigenlijk een niche binnen een niche. Het is daarom extra tof dat we binnen twee jaar al meer dan honderdduizend abonnees hebben.”

Het hele interview met Britt Dekker kunt u lezen op de website van Story.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen