Boulevard-ster Mariëlle van Essen wil Porsche kopen

RTL Boulevard-deskundige Mariëlle van Essen wil heel erg graag een Porsche Panamera (vanafprijs 111.500 euro) een kopen. Haar vader vindt dat echter te patserig. Dat heeft ze laten weten in het programma Quote Talks. Van Essen is bekend van haar deskundige praatjes in RTL Boulevard en gemopper voor de camera van AT5, maar heeft ook een echt beroep: ze is strafrechtadvocate. En daar verdient ze een hoop geld mee. Het liefst geeft ze haar spaargeld uit aan een mooie, snelle auto.

De advocate is gek op auto’s. “Ik vind auto’s gewoon heel leuk, omdat ik de beleving van het rijden heel gaaf vind. Zelf vind ik een BMW of een Audi heel leuk, maar het liefst zou ik een Porsche Panamera rijden. Toen ik dat een tijd geleden wilde aanschaffen van mijn zuurverdiende gespaarde centjes, werd ik door mijn vader teruggefloten.”

Haar vader vond het super patserig, aldus Van Essen. “Hij zei: ‘Dit kan echt niet. Het is gewoon zó ordinair en je zet ook meteen het beeld neer van de foute strafrechtadvocaat. Wij weten dat je daar al tien jaar voor gespaard hebt, geen kinderen hebt en geen geld uitgeeft aan luiers en noem maar op, maar dat weet de buitenstaander niet. Dat is dan wat je uitstraalt.’ Toen woog ik wat ik uitstraal en wat ik zelf leuk vind tegen elkaar af. Ik ben daar nog steeds niet helemaal uit.”

De Porsche blijft maar naar haar lonken. “Ik werd laatste door Porsche Centrum Leusden benaderd, out of the blue, van: ‘Waar kunnen we jou blij mee maken?’ Dus ik zei: door middel van de nieuwste Turbo. Toen zei hij: ‘Nou, is goed, wanneer heb je tijd?’ Dus ik zei: ‘Volgende week maandag.’ Dus die man kwam hier met de nieuwste Turbo van twee weken oud, ik ben de hele middag geblazen en dat was helemaal te gek.”

Voorlopig koopt Van Essen de Porsche nog niet. “Ik heb net een heel grote verbouwing achter de rug. en na een paar maanden ben je er weer op uitgekeken en ik woon in de stad, waar ze hun fiets tegen je auto heen gooien.

Quote Talks kunt u bekijken op de website van Quote.

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen