‘Belangrijke influencer’ Anna Nooshin is anti-Facebook

Nadat Shownieuws woensdag frontaal de aanval opende op Facebook, kwam ook concurrent RTL Boulevard donderdag met een kritisch item over het sociale medium. Daarin gaf Anna Nooshin aan dat ze bewust geen Facebook gebruikt. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Presentator Beau van Erven Dorens was gezien haar status heel nieuwsgierig naar Nooshins positie. “Anna, jij bent een heel belangrijke influencer. Je zit op al die platforms, maar Facebook niet, he?“, vroeg hij.

Nooshin: “Nee, Facebook niet echt. Ik gebruik het zelf niet echt, omdat het voor mijn doelgroep niet echt belangrijk is. Ik vind het zelf ook niet een heel prettig platform.”

Facebook ligt onder vuur omdat informatie van 50 miljoen gebruikers misbruikt is voor politieke reclame. “Ik denk wel dat het heel goed is dat je je beseft dat je niet anoniem bent als je het internet gebruikt. Dat zou natuurlijk niet zo moeten zijn. Het is daarom denk ik goed dat dit nu naar boven komt. Dat mensen zich bewustzijn van het feit dat elke plek waar jij je informatie gaat achterlaten – of het nou Instagram, WhatsApp of Facebook is – je niet anoniem bent.”

Mark Zuckerberg van Facebook kwam erg laat met een reactie. “Ik zou echt iedereen aanraden om even dat interview te kijken. Het is ongeveer acht minuten en héél Amerikaans. Aan het einde zie je ook dat er opeens wordt gevraagd naar zijn kinderen en hoe dat hem heeft beïnvloed en of dat ervoor heeft gezorgd dat hij nu wat veiliger met Facebook om wil gaan. Ik had wel het idee dat het allemaal heel geregisseerd is. Ik vond hem ook vrij nerveus overkomen.”

Ik geloof best wel dat hij zich nu realiseert dat er echt een probleem is. Ik zou hem zó niet willen zijn op dit moment.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen