Arjen Lubach steekt draak met ‘fangirl’ Eva Jinek

Arjen Lubach vindt het ongelooflijk dat de redactie van Brandpunt+ uitgerekend Eva Jinek op het interview met Hillary Clinton heeft gezet. Dat liet hij gisteren blijken in zijn talkshow Zondag Met Lubach. Jinek ziet Clinton als een idool en liet dat in de uitzending blijken ook. Op een gegeven moment rende ze zelfs naar een fotolijstje toe dat ze aan Clinton wilde laten zien; ze heeft al sinds haar jeugd een foto van de Clintons in huis staan. “Eva is dus gewoon een fangirl van de Clintons.”

Dat is prima natuurlijk, aldus Lubach. “Ik heb ook idolen. Je weet wie je bent, Rick Brandsteder. Maar misschien had Brandpunt+ als ze een goed interview wilden, niet de grootste Clinton-fan moeten vragen.”

Het was compleet kritiekloos, vindt hij. “Je hebt zeg maar een kritisch interview, dan heb je een hele tijd niks, dan heb je Dionne Stax die een vraag aan Amalia mocht stellen, dan weer een hele tijd niks, dan heb je Erica Terpstra met de Dalai Lama, dan heb je het nummer I Will Always Love You van Whitney Houston, en dan weer een hele tijd niks. En dan denk je: waar is dan het interview van Eva Jinek? Geen idee, dat is niet meer te zien met het blote oog.”

Vervolgens kwam Lubach met een uitermate geestig filmpje waarin niet Jinek, maar híj Clinton interviewt (zie onderstaand). “Hello, I am Arjen Lubach from Arjen Lubach+. Gadverdamme, die stoel is helemaal nat.”

Overigens zijn er ook mensen die het ongelooflijk vinden dat de NPO uitgerekend de vrouw van D66-minister Ollongren op de productie van twee van zijn prominentste politiek georiënteerde programma’s zet: de nieuwe DWDD-vervanger, en… Zondag Met Lubach.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen