‘Analyseren voor Ziggo is als voetballen voor Qatar’

Özcan Akyol vindt analyseren voor Ziggo Sport als voetballen voor Qatar: er kijkt geen hond naar, maar het betaalt wel goed. Dat geeft de Studio Voetbal-ster aan in de VARAgids. Akyol was niet heel erg verrast toen hij de volgende vraag kreeg voor zijn brievenrubriek: “Ik vind het jammer dat Wim Kieft nooit meer op televisie verschijnt. Als analist maakte hij altijd een verfrissende indruk tussen de rest, die zichtbaar op beeld vocht om de meeste spreektijd. Kan deze man niet terugkeren?

De columnist is een van de weinigen die weet dat Kieft nog steeds op de buis is. “Hij is nooit van de beeldbuis verdwenen, hoor. Ik kreeg eerder van iemand een mail die het zonde vindt dat de NOS Youri Mulder niet meer opvoert. Maar beide heren zijn nu werkzaam voor de televisiezender van Ziggo.

Ziggo heeft tegenwoordig zijn eigen sportkanaal. “Waar ze een studiootje hebben ingericht voor een programma dat wekelijks door ongeveer 10.000 mensen wordt bekeken.”

Jack van Gelder is de grote anchor van dat kanaal. U moet het een beetje zien als de gewezen voetbalsterren die in de nadagen van hun carrières voor het bizarre geld in Qatar kiezen, en daarom geen moeite hebben met het feit dat niemand hun begenadigde acties nog kan zien.”

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen