AD-Angela boos: ‘Tv maakt Rotterdam belachelijk’

AD-divavrouw Angela de Jong vindt het niet leuk dat de landelijke televisie, die in Hilversum en Amsterdam zit, haar woonplaats Rotterdam steeds neerzet als een stad met bewoners die niet helemaal honderd procent zijn. Dat geeft ze aan in haar column in de krant. Dat Pauw en Nieuwsuur onlangs vanuit Rotterdam kwamen, vanwege de verkiezingen die gisteren plaatsvonden, juicht De Jong toe. Maar stop in godsnaam met de debilisering van Rotterdam, wil de columniste zeggen.

De Jong vindt het helemaal niet leuk meer zo. “Prima als jullie in de diverse items en rubrieken willen laten zien hoe apart, nuchter, hip, direct of raar Rotterdammers kunnen zijn“, zegt ze. “Maar laat dat schijtlollige Powned-filmpje waarin een man een pan bami van één hoog uit het raam gooit, nu eens achterwege.”

Op het bewuste Powned-filmpje is te zien hoe een kansarme bewoner van Rotterdam etenswaren richting het trottoir werpt. Dat wordt – in elk geval in de hoofdstad en omstreken – gezien als vrij ordinair.

Ook De Jong wil er niet mee geassocieerd worden. “Dat heb ik afgelopen maanden meer dan genoeg voorbij zien komen. Het is best grappig, maar uiteindelijk zegt het net zoveel over deze stad en haar bewoners als Flikken Rotterdam over het echte recherchewerk.”

Het bamifilmpje kunt u onderstaand zien. De column van AD-Angela leest u via Blendle:

Foto: PowNed

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen