Youp zegt De Kwis af na aanvaring met Paul de Leeuw

Paul de Leeuw en Youp van ’t Hek lijken wel degelijk te zijn gebrouilleerd sinds hun recente telefoongesprek waarin de tv-ster de cabaretier aansprak op zijn column. De cabaretier heeft namelijk zijn optreden in De Kwis afgezegd. Dat schrijft hij vandaag in het NRC. De Leeuw heeft Van ’t Hek telefonisch aangesproken op het gebruik van het woord ‘pisnicht’, zei de tv-ster vorige week in zijn column. In dat stukje deed De Leeuw overkomen alsof ze desondanks nog steeds door één deur kunnen.

Dat is echter niet helemaal waar. Sterker nog: Van ’t Hek heeft het behoorlijk gehad met De Leeuw. Hij spreekt over een ‘openbare reprimande van Paul de Leeuw in het AD’. Paul vond dat ik op mijn woorden moest letten. Voor mij was dit de gotspe van de eeuw. Paul de Leeuw die mij sommeert niet zulke rare taal uit te slaan.

Vervolgens erkent Van ’t Hek dat hij en De Leeuw met elkaar gebeld hebben. “Toen ik hem hierover aan de telefoon had heb ik tot drie keer toe gevraagd of het dezelfde Paul de Leeuw was die ik dertig jaar lang op tv alles heb zien roepen. Ja, maar sinds hij kinderen had was hij tot inkeer gekomen. Nou, mijn kinderen zijn het huis uit.

Van ’t Hek blijft erbij dat hij gewoon pisnicht moet kunnen zeggen. Dit land is bang aan het worden om elkaar te kwetsen, meent hij. “Ik scheld er niet alle homo’s mee uit, maar sommige nichten zijn gewoon pisnichten“, aldus de cabaretier, die Albert Verlinde als voorbeeld noemt.

Al met al is deze aanvaring voor Van ’t Hek reden om níet naar De Kwis te gaan. “Toevallig had ik net ja gezegd tegen zijn programma De Kwis. En dat heb ik deze week toch maar even afgezegd. Ik wil niet naast een presentator zitten met een teer zieltje zodat ik op mijn woorden moet letten.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen