Wietze de Jager krijgt eigen programma op Net5

Geplaatst op Fri 16 Feb 2018 om 11:50

Wietze de Jager krijgt naast zijn werk voor Shownieuws nóg een tv-klus bij Talpa TV, namelijk zijn eigen programma ‘Je droom achterna: een Frans kasteel’ op Net5. De eerste aflevering is in april. Dat heeft de tv-zender laten weten. Vijf hoopvolle koppels, die bereid zijn alles in Nederland achter te laten, strijden om die ene droombaan van kasteelbeheerder in het Franse plaatsje Quinéville. “Met veel genoegen verwelkomt Net5 Wietze de Jager als presentator van dit nieuwe format.

Het kasteel uit 1712 is ooit gebouwd voor de neef van Louis XIV en heeft onlangs een nieuwe Nederlandse eigenaar gekregen: Hans Musegaas. Hij heeft de wens het landgoed weer tot volle bloei te brengen en zoekt de hulp van een Nederlands beheerdersstel.

Sinds 40 jaar fungeert het kasteel als hotel met 30 kamers, 4 hectare grond en een verwarmd buitenzwembad. Genoeg werk aan de winkel, want het domein heeft een flinke opknapbeurt nodig. In elke aflevering krijgen de vijf koppels individuele en groepsopdrachten, variërend van het opknappen van historische ruimtes, organiseren van rondleidingen, onderhoud van het landgoed tot het ontvangen van gasten.

In deze afvalrace worden de koppels beoordeeld door de experts van het kasteel zoals de tuinman, restaurantuitbater en restauratie-expert. Na een maand op het landgoed heeft de kasteeleigenaar de overgebleven koppels goed leren kennen en kunnen testen. Welk koppel voldoet het meest aan het veelzijdige profiel van kasteelbeheerder? Wie krijgt de sleutel van dit Franse paradijsje?

Zelf zegt Wietze de Jager het volgende over ‘zijn’ programma: “Een nieuw leven opbouwen in een ander land: het is een droom voor velen. Maar om dan ook direct beheerder te worden van een kasteel, dat klinkt als een sprookje. Daarom ben ik heel benieuwd wat de kandidaten allemaal uit de kast halen om hun droom werkelijkheid te maken.

Het programma van Vincent TV producties begint in april.

Foto: Talpa Radio
11 Reacties op “Wietze de Jager krijgt eigen programma op Net5”


 1. Danny

  Pffff…..

 2. Henk

  Haha, wat is dat toch dat bepaalde radio dj’s zo ontzettend naar voren worden geschoven door zenderbazen? Hetzelfde geldt voor Mattie Valk. Het grote publiek wil hem niet meer en is hij de gun factor kwijt maar hij moet en zal op tv komen.

 3. MARC

  Wietze is geen tv presentator maar een angstig kijkend konijntje in koplampen.
  En als dj op radio 538 gaat het ook niks worden.
  Hij IS en WAS een goede sidekick.
  That’s all…….

  Uiteindelijk op knikkende knietjes terug naar Q-Music
  En zo zal het geschieden.

 4. J

  @Henk: Maar ook echt! Sommige zijn nog wel goed te doen op tv, zoals Frank Dane. Of Gerard Ekdom zo af en toe. Maar zowel mattie en wietze, moeten ze niet doen!

  Overigens ook weer het zoveelste gezocht bij NET5 in korte tijd.
  Afgelopen jaren zijn gekomen en gegaan: Bridget, Daphne Bunskoek, Rik van der Westerlaken, Airen Mylene (haar net5 programma ging naar Nicolette), Arie Boomsma (niet meer exclusief, alleen Grenzeloos Verliefd), Erik van der Hoff…

 5. Japie

  De meeste radio mensen zijn niet geschikt voor de tv.
  Eens met Henk en Marc.

 6. Meneer Kaktus

  Leuk, een programma op een zender waar niemand naar kijkt.

 7. Vrede

  Totaal geen charisma en kop voor de tv. Onbegrijpelijk.

 8. Tvjunkie

  Waarom? Als je al van tevoren weet dat het gaat floppen. Waarom er dan toch aan beginnen?

 9. Remi

  Nee …

 10. Bart

  Ik vind dat Gerard Ekdom en Frank Dane het heel leuk doen op tv. Ook Rob Stenders en Gijs Staverman in het verleden. Mattie en Wietse zijn beide niet geschikt voor televisie. Ik begrijp sowieso niet dat RTL maar met die Mattie aan blijft komen. Wat hij heeft gedaan zal hem nooit worden vergeven door het grote publiek. Wietse moest iets doen voor zijn geld van Talpa tijdens de periode dat hij geen radio mocht maken. Dit jaar is nu om. Ook is het weer raar dat dit niet op SBS6 wordt geplaatst maar op NET5.

 11. leida

  Haha wij roepen thuis altijd daar heb je de anti-climax in beeld en geluid.
  Vreselijke man. Uitstraling van een dood vogeltje. Vreselijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.