Wie Ben Ik? terug op de buis, nu met Ruben en Tijl

Het spelletjesprogramma Wie Ben Ik? keert alwéér terug op de buis. De teamcaptains van de nieuwe serie, die dit voorjaar van start gaat op RTL 4, zijn Ruben Nicolai en Tijl Beckand. Dat heeft de zender bekendgemaakt via zijn programma RTL Boulevard. Heel lang geleden begon Wie Ben Ik? op RTL 4. Het programma was in de jaren 90 een grote hit op de commerciële familiezender dankzij het gouden trio Caroline Tensen, Ron Brandsteder en André van Duin. De show stopte in 2001.

In 2008 keerde de show voor het eerst terug, toen op SBS 6 met Tooske Ragas aan het hoofd en Gerard Joling en Patty Brard als de teamcaptains.

Vijf jaar later pakte RTL 4 zijn vroegere show weer op en werden er vier teamcaptains aangesteld: Gordon, Paul de Leeuw, Jandino Asporaat en Richard Groenendijk.

De presentatie kwam in handen van Wendy van Dijk. Zij dwong deze klus af bij haar liefdespartner Erland Galjaard, de baas van RTL 4.

Ze was ooit assistent bij Wie Ben Ik? en stond erop dat ze de show nu zou gaan presenteren. “Toen Erland liet vallen dat hij Wie Ben Ik? terug ging brengen, zei ik echt meteen: ‘Eén ding: dat ga ík presenteren.’ Hij zei: ‘Huh, wil je dat?’ Toen zei ik: ‘Wil ik dat? Ja, natuurlijk! Daar ben ik begonnen. Dat móet ik gewoon.

Dit voorbeeld geeft aan waarom veel mensen met argusogen kijken naar dames die getrouwd zijn met de baas.

In april 2017 startte een nieuw seizoen, ditmaal met Jandino Asporaat en Najib Amhali als teamleiders.

Nu is het dus de beurt aan Tijl Beckand en Ruben Nicolai. “Move over, Patty Brard en Gerard Joling. Move over, want wij zijn de nieuwe teamcaptains van Wie Ben Ik. Voor zo lang als het duurt. Het bevalt goed. Het is een heel leuk spelletje om te doen en je gaat er inderdaad echt wel helemaal in op“, aldus Nicolai.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen