Wendy van Dijk ziet haar kijkcijfers inzakken op RTL 4

Geplaatst op Fri 16 Feb 2018 om 8:30

Op de dag dat de kranten kritisch schrijven over haar man Erland Galjaard die vertrekt als tv-baas bij RTL, ziet Wendy van Dijk de kijkcijfers van haar RTL 4-programma RTL Gezondheidstest inzakken. Het gaat om een kijkersafname van 21 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Dijk, die de show samen doet met Ruben Nicolai, maakt de voorzichtige start van vorige week niet goed. Toen keken er een ietwat magere 848.000 kijkers (13 procent) naar de première.

De tweede aflevering van RTL Gezondheidstest trok donderdagavond om half negen niet méér, maar mínder kijkers. Er zat een publiek klaar van slechts 666.000 kijkers (11 procent). Dat is ver onder RTL 4’s laatste weekgemiddelde van ruim 16 procent.

Waar RTL 4 gemiddeld genomen de tweede zender van het land is, was ze tijdens RTL Gezondheidstest de nummer drie.

Twee programma’s trokken meer bekijks: de olympische talkshow Studio Sportwinter op NPO 1 (1,3 miljoen kijkers en 21 procent) en Keuringsdienst van Waarde op de kleinere zender NPO 3 (736.000 kijkers en 12 procent).

SBS 6 zat RTL Gezondheidstest op de hielen: Moord of Zelfmoord trok slechts 32.000 kijkers minder.

Al met al lijkt RTL Gezondheidstest voor Wendy van Dijk, die nog anderhalve maand samen met Galjaard het koningspaar van RTL vormt, af te stevenen op een flop.

Foto: RTL
33 Reacties op “Wendy van Dijk ziet haar kijkcijfers inzakken op RTL 4”


 1. Wendy

  lulkoek dit is allemaal Erland en Wendy pesten

 2. Wendy

  Onzin dit is allemaal Erland en Wendy pesten

 3. Bah

  Kijk eens goed naar Wendy: ze lacht maar de ogen zijn ‘dood’.

 4. Pieter

  Ja Wendy van mij kunnen jullie morele steun verwachten wat er ook gebeurt
  Erland was gewoon de beste in zijn vak en jij was beter dan wie dan ook

 5. Jeffrey

  Ja wat voor programma is het dan ook?
  Ik heb het tot het eerste reclameblok de tijd gegeven, maar ik snap het programma werkelijk niet. Het voegt niks toe en dan die Ruben pffff

 6. Vrijdag

  Je laat een coke snuiver toch geen gezondheidsprogramma presenteren.
  Vuilnisman mag Wendy ook mee?

 7. John

  Ik gok dat Erland Galjaard straks naar SBS gaat, inclusief zijn volgelingen en ze daar gaan proberen hetzelfde trucje probeert uit te halen en dat onder de bezielende begeleiding van oppergod de Mol.

 8. Mevrouw van ter Vis

  De incest combinatie LaDijk en LaNicolai is natuurlijk dodelijk. Ook zij zijn ver over de houdbaarheidsdata heen, ook vanwege cocaïne gebruik wellicht. Fijne dag verder.

 9. Ray

  Hopelijk geeft de volgende directeur haar een minder prominente plek in de programmering. Ikzelf wordt tenminste nooit vrolijk van haar anorexia-lijf en Eucalypta-stem.

 10. west

  en een ieder die nog beweerd dat het zo goed gaat met RTL, moet zeker eens een
  dokter bezoeken!

 11. Paut Pielusma

  Ik denk dat het volk het wel een beetje gehad heeft met deze irritante tante.

 12. Silly Slavink

  Wendy moet gewoon weer goedkope trainingspakken voor arme mensen gaan verkopen op de markt. Dat kon ze namelijk best goed. En dat misschien combineren met een deelcertificaten opleiding Moeder-Mavo. Zal nog knap lastig voor haar worden.

 13. Jens Ruknel

  Het format is sleets. Weg ermee.

 14. Cindy

  Waar RTL 4 gemiddeld genomen de tweede zender van het land is, was ze tijdens RTL Gezondheidstest de nummer drie. Haha, nou nou nu nummer 3, crisis meteen? Houd toch op met me. Wat een onzin dit.

 15. Silly Slavink

  Cindy, ga weg!

 16. b

  En alweer die BNers en steeds diezelfde hoofden . Ik weet dat het goedkoop amusement is maar zo dom is de kijker echt niet . De kijker herkent rotzooi en kijkt niet meer.

 17. mark2

  RTL heeft problemen en diep ook!! zullen de kijkcijfers ten opzichte avn andere zenders meevallen. RTL is errug duur bezig. te veel en te lang met geld gesmeten. dus hoe hoog de cijfers ook zijn.. het gaat slecht!

 18. Michiel

  Was te verwachten.
  En de volgende flop staat alweer in de startblokken: ‘Wie Ben Ik?’.
  Blijkbaar komen we op een normale manier maar niet van die tyfu$koppen af!

 19. west

  @ Mark 2 Daarom is er ook ingegrepen en staat RTL onder curatele
  dat heb ik uit betrouwbare bron vernomen!
  Wel raar dat er geen krant is die daar iets over schrijft
  zullen ze een zwijgplicht hebben op straffe van duizende euro `s boete !

 20. west

  ????

 21. ali

  Ik kan die lat benen en die arrogante suifhoer niet meer luchten of zien

 22. Wendy

  Ik ben al aan het appen met de nieuwe directeur van RTL!
  Leuke man trouwens.

 23. Sjakie

  Ben zo Ruben en Wendy moe………overkill op RTL van die 2

 24. SOLANGE

  Helemaal mee eens Sjakie dood moe van Boulevard Rtlnight 5uur live en al die RTl programmas kijk al lang niet meer en dat dreigen en schelden van Verwendy toont aan wat en wie ze is …..

 25. Mieke

  Opruiming houden en schone lei verder wat een opluchting komt er misschien weer een gezellige RTL 4 om naar te kijken dit is al jaren flinke bagger wat een clubje zit er nu bah bah

 26. Bart

  Op een quiz over gezond zijn met 2 presentatoren die zogenaamd het goede voorbeeld geven zit natuurlijk niemand te wachten. Hoe Wendy er uit ziet is pas ongezond.

 27. robb

  Hier zit wel een sponsor achter vgz die zal niet blij zijn en doet het geen tweede keer met Wendy ,denken ze nu echt bij Rtl dat alles gespeeld grappig moet zijn dit is een onderwerp die je serieus moet behandelen.

 28. Frank

  We zijn uitgekeken op Wendy, ze is zo fake Dat domme lachen ook altijd van die vrouw. De azijn straalt door haar smoel heen, zure Wendy

 29. Bernard

  @Frank

  Ga jij heel MC volkladden onder tig verschillende namen
  We weten nu wel hoe je over hen denkt.

 30. Fre

  Zoooo moe van die Wendy…echt zodra zij in beeld komt klik ik door. Heb het helemaal gehad met dat fake gedoe van haar. alsjeblieft mevr van Dijk ga wat anders doen!!!

 31. bennie

  Logisch. Wie wil naar dat kak figuur kijken. Alles hoe ze overkomt is zo nep als wat. Vooral haar schijnlach. Bij hart in actie bij sbs6 was zij haarzelf maar nu heeft ze enkel ster alures. Heel veel bn,ers veranderen zodra ze denken dat ze heel wat zijn. Jammer

 32. Victor

  De een is te dun…en snuift…en de ander te dik en is alcoholist.. en dat presenteert een Health Quiz….gaat toch nergens over……klopt ook niet….

 33. Becky

  Ik heb Wendy van Dijk veel teveel op tv gezien!
  Sorry maar ik kijk geen programma’s meer van Wendy van Dijk. Kom nu eens met een leuke nieuwe presentatrice, geef de nieywe meiden eens n kans dan kan Wendy eens wat gaan eten.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.