Waylon wilde eigenlijk DWDD-kijker laten stemmen

Het aanvankelijke plan van Waylon was om de kijkers van De Wereld Draait Door te laten stemmen op zijn Songfestival-liedjes. Hij zag daar van af na de exit van Kimberly uit The Voice of Holland. Dat vertelde de zanger vrijdagavond aan Matthijs van Nieuwkerk op NPO 1. Er is wat verbazing over dat Waylon in vijf DWDD-uitzendingen achter elkaar een potentiële Songfestival-inzending laat horen, terwijl hij zijn keuze al gemaakt heeft en volgende week vrijdag bekendmaakt.

Aanvankelijk was het plan om de kijker te laten stemmen. “Ik heb de keuze gemaakt. In eerste instantie was de bedoeling om hier de keuze te laten vallen, eigenlijk om de mensen een beetje mee te laten werken, maar toen hadden we het debacle van The Voice met het stemmen van het Nederlandse publiek en toen dacht ik: laten we dat dan ook maar voor zijn.

Hij doelt op het vertrek van Kimberly uit The Voice. “Kimberly uit mijn team werd weggestemd. Diezelfde avond heb ik in allerijl – misschien ook een beetje pissig – besloten om het toch maar zelf te kiezen.”

De keuze was volgens Waylon nog best lastig. “Er waren wel meer liedjes – en ik ga nu arrogant klinken – waarvan ik dacht: dat had het kunnen zijn. Je gaat een beetje puzzelen en dan zijn er vijf liedjes waarvan ik denk: dat is een breed keuzepallet waaruit ik iets kan kiezen dat uitgesproken is.”

Mocht niemand meebeslissen? “Eenieder heeft zich erover mogen uitspreken. Eenieder krijgt een paar minuten om te vinden wat hij vindt over de liedjes. Ze mogen hun keuzes duiden. Uiteindelijk neem ik dat mee, ben ik stronteigenwijs en kies ik lekker zelf.”

Inmiddels zijn de repetities al in volle gang. “We hebben van de week voor de eerste keer in een lege televisiestudio het podium zoals het gaat worden in Lissabon uitgetekend op de vloer. We hebben het betreffende liedje aangezet en de eerste keer ging het goed.”

Waylon gaat in mei in Lissabon alleen op het podium staan, onthulde hij tot slot.

Het DWDD-gesprek met Waylon kunt u hier terugzien.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen