Voice-winnaar Jim verdedigt nieuwe coach Lil’ Kleine

Zanger Jim van der Zee, die vrijdag het achtste seizoen van de RTL 4-show The Voice of Holland won, begrijpt weinig van de commotie over de nieuwe coach Lil’ Kleine. Dat heeft hij laten weten in Goeiemorgen Lex op Radio 10. Lil’ Kleine is een rapzangerartiest die vooral bij de jeugd erg populair is. De talentenjacht van RTL mikt met hem op vernieuwing, maar veel mensen vinden het twijfelachtige imago van Lil’ Kleine niet passen bij vrijdagavondamusement als The Voice of Holland.

Van der Zee denkt dat Lil’ Kleine een prima toevoeging is aan het programma. “Ik heb er nog met andere talenten over gesproken, maar wat ik zelf eigenlijk denk is dat het helemaal niet zo gek is.”

Rappers doen als coaches niet onder voor zangers, zegt hij. “Ten eerste ken ik zijn muziek niet goed genoeg om daar iets over te zeggen, maar als je bijvoorbeeld naar Ali B kijkt, dan is dat volgens mij een geweldige coach en kan hij hartstikke goed iemand door het traject heen helpen en na het traject. Ik denk dat Lil’ Kleine dat ook zou kunnen.”

Coaches zijn geen zangleraren, benadrukt Van der Zee. “Het gaat niet per se om zangles. Je krijgt wel aanwijzingen, maar het is niet zo dat de beste zanger jou moet gaan leren zingen. Hij moet je juist begeleiden in het hele traject en alles wat erbij komt kijken.”

Het ligt natuurlijk aan hoe hij is, maar wat ik van hem weet is dat hij rapt en dat is niet een goede reden waarom hij geen goede coach zou zijn.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen