Voice-winnaar Jim van der Zee wil momentum pakken

Jim van der Zee wil het momentum pakken en gelijk profiteren van het feit dat hij vrijdagavond de RTL 4-hit The Voice of Holland heeft gewonnen. Dat vertelt hij in het AD. Van der Zee wil niet in de vergetelheid raken, zoals eerdere winnaars van talentenjachten. Hij verspilde zijn eerste Voice-weekend niet aan feesten, maar aan het plannen van zijn carrière. “Natuurlijk vierden we het vrijdagavond na de uitzending, maar zelfs toen was ik met mijn hoofd al ergens anders“, zegt hij.

Je móet direct serieus doorpakken, zegt Van der Zee. “Als je geen plan hebt, gaan de spotlights snel uit. Ik denk dat timing heel belangrijk is. Ik weet het natuurlijk nog niet, maar ik denk dat het bij een winnaar van The Voice misgaat als er geen plan is.”

Doortastendheid is volgens Van der Zee van groot belang. “Welke muziek wil je maken, wie wil je zijn en met wie werk je samen? Als je daar niet actief mee bezig bent, gaan de spotlights snel uit.’

Hij wil nummers blijven zingen als Vincent van Don McLean, waarmee hij in het programma veel indruk maakte. “Over een maand ongeveer hoop ik een single uit te brengen, het zal in die lijn liggen. Ik en mijn gitaar.”

De euforie van vrijdag was al snel ingeruild voor energie om te beginnen aan het volgende hoofdstuk.

Het AD-interview met Jim van der Zee kunt u lezen op de AD-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen