‘Voetbal Inside veroorzaakt zelfmoord onder jongeren’

Het RTL 7-programma Voetbal Inside draagt bij aan zelfmoord onder LGTBI-jongeren. Dat stelde de homoseksuele cabaretier Alex Klaasen vrijdagavond in de talkshow van Jinek. Klaasen heeft zich op Instagram fel uitgesproken tegen de transgendergrap van Voetbal Inside: “Ik hou dus wél van mannen die zich als vrouw verkleden. En als je ‘normaal’ wilt zijn moet je lekker naar Voetbal Inside kijken. Wel uitkijken dat je er niet na een half uur een laffe bekrompen homofobe bek van krijgt.

Jinek vond dat een erg felle reactie en besloot Klaasen ernaar te vragen. Hij is er nog steeds geërgerd over. “Ik zie vooral drie toch wat bange mannen die de wereld om zich heen zien veranderen en er niet zo goed mee kunnen omgaan.”

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp begrijpen niet wat ze aanrichten, aldus Klaasen. “Je moet je ook bewustzijn van de impact die het heeft. Je zal maar een transgenderkind van acht of twaalf zijn dat in de provincie samen met zijn ouders zit te kijken en je ziet je vader lachen en zeggen: ‘Ja, Johan Derksen heeft gelijk als hij zegt dat we niet moeten doen alsof het normaal is.’ Dat is waarom kinderen zelfmoord plegen.

Het is verschrikkelijk en onnodig dat kinderen om dat sentiment zelfmoord plegen, vindt Klaasen. “De zelfmoord onder homo- en transgenderjongeren gaat alleen maar omhoog.”

Ik maakte me er echt kwaad om. Ik snap ook mensen die zeggen dat het een grap is, maar er zitten ook grenzen aan. Je moet je realiseren wat de impact is.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen