‘Voetbal Inside veroorzaakt zelfmoord onder jongeren’

Geplaatst op Sat 17 Feb 2018 om 13:00

Het RTL 7-programma Voetbal Inside draagt bij aan zelfmoord onder LGTBI-jongeren. Dat stelde de homoseksuele cabaretier Alex Klaasen vrijdagavond in de talkshow van Jinek. Klaasen heeft zich op Instagram fel uitgesproken tegen de transgendergrap van Voetbal Inside: “Ik hou dus wél van mannen die zich als vrouw verkleden. En als je ‘normaal’ wilt zijn moet je lekker naar Voetbal Inside kijken. Wel uitkijken dat je er niet na een half uur een laffe bekrompen homofobe bek van krijgt.

Jinek vond dat een erg felle reactie en besloot Klaasen ernaar te vragen. Hij is er nog steeds geërgerd over. “Ik zie vooral drie toch wat bange mannen die de wereld om zich heen zien veranderen en er niet zo goed mee kunnen omgaan.”

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp begrijpen niet wat ze aanrichten, aldus Klaasen. “Je moet je ook bewustzijn van de impact die het heeft. Je zal maar een transgenderkind van acht of twaalf zijn dat in de provincie samen met zijn ouders zit te kijken en je ziet je vader lachen en zeggen: ‘Ja, Johan Derksen heeft gelijk als hij zegt dat we niet moeten doen alsof het normaal is.’ Dat is waarom kinderen zelfmoord plegen.

Het is verschrikkelijk en onnodig dat kinderen om dat sentiment zelfmoord plegen, vindt Klaasen. “De zelfmoord onder homo- en transgenderjongeren gaat alleen maar omhoog.”

Ik maakte me er echt kwaad om. Ik snap ook mensen die zeggen dat het een grap is, maar er zitten ook grenzen aan. Je moet je realiseren wat de impact is.”

Foto: KRO-NCRV
89 Reacties op “‘Voetbal Inside veroorzaakt zelfmoord onder jongeren’”


 1. Maoam

  Wat een onzin. Dit soort idioten moeten eens gaan realiseren dat ze met hun gedachtegoed meer schade aan het aanrichten zijn dan zo’n flauw grapje van VI. Onderdeel van het leven is ook leren incasseren. Een wendbaarheid cursusje zou voor zulke mensen niet mis staan. Over alles en iedereen wordt grappen gemaakt, maar omdat je zogenaamd een speciaal en kwetsbaar geval bent mag dat weer niet? En dan wel janken om een normale behandeling. Rot toch op.

 2. F.U

  En ik hou niet van zielige figuren als Klaassen. En helemaal triest als je jouw mening omzet in niet bestaande statistieken, pervers mannetje.

 3. Mark

  Dat gore toneelstukje van Alex gisteren in Jinek was ook niet om aan te zien. Was hij nu ook als vrouw verkleed tijdens het optreden aan het einde? En dan twee van die toyboys uit de gaybar opgepikt ernaast. Was beschamend. Trekt dat nou volle zalen.

 4. Mark

  Dat góre toneelstukje van Alex gisteren in Jinek was ook niet om aan te zien. Was hij nu ook als vrouw verkleed tijdens het optreden aan het einde? En dan twee van die tóyboys uit de gáybar opgepikt ernaast. Was beschamend. Trekt dat nou volle zalen.

 5. Appelsap

  Gaan we weer met die discussie… beetje jammer weer van Jinek dat ze er weer aandacht aan gaf … en zelf weer geen mening durf te te geven… maar je moet je gasten te vriend houden he…

 6. Remi

  Ow ow ow … Alex Klaasen en het VI-pruiken-incident.

  Dieuwertje Blok vorige week, en nu dit …
  Alex doet er nog even een schepje bovenop.
  Het aantal zelfmoordjes onder onzekere jongetjes stijgt ;)

  Mannen met pruiken … geslachtsoperaties.
  … Weet je wat Alex ?
  We gaan het allemaal heel normaal vinden ;)
  Ja hoor, dat gaan we doen.

  En ów … dat optreden van Alex bij Jinek vrijdagavond.
  Drie homosuele mannen in jurkjes … wat was het inténs zielig.
  Wát een wan-vertoning.

  Ik stel me daar zo’n René van der Gijp bij voor,
  die dat diep in de nacht bekijkt, whisky’tje erbij, op z’n bankje. …
  en ook nog een paar keer in de herhaling.

  … Hij komt niet meer bíj van het lachen … ik ook ;)
  Drie gesubsidieerde nichten die hun dingetje doen.

  Alex Klaasen gaat hiermee de theaters langs …
  Ongelofelijk.

 7. Robbie

  Een grap is leuk ja, maar mensen belachelijk maken is geen grap. De mensen die niet begrijpen dat bepaalde opmerkingen erg veel impact op een kind kunnen hebben, hebben duidelijk geen levenservaring. Televisie en media hebben een grote invloed dus een voorbeeldfunctie zou toch wel volstaan. Waarom is het teveel gevraagd om mensen met respect te behandelen? Nogmaals een grap is leuk maar mensen belachelijk maken niet!

 8. Achim

  Alex Klaasen is meer een lemming met humor.

 9. Sean

  Als je de moraalridder uithangt moet je niet gelijk ook mensen buiten de Randstad bekrompen gaan noemen. Alsof er geen homofobie en dergelijke in de Randstad is.

 10. xander

  Alex is grappig en heeft heel veel talent. Wat hij vergeet is dat hij zelf ook mensen belachelijk maakt in jurkjes en homo achtige types. Maar omdat hij ‘cabaretier’ is mag dat omdat het dan als satire moet worden gezien. Als iemand bij het caberetvak het doet zoals bij VI dan is het opeens de wereld op z’n kop.

  Dus Alex ga zo door en kijk ook eens in de spiegel. Dat dus.

 11. Sjaak

  Wat een enge man.
  Zeiken over discriminatie en vervolgens in hetzelfde programma alle Christenen schofferen.
  Hoeveel boter kan je op je kop hebben?

 12. dirk

  Waarom Alex wel in een jurk en René niet met een pruik.

 13. dirk

  René was trouwens gisteren weer hilarisch met die twee bobsleeers boven op elkaar.

 14. GW

  Wow. Dat is nogal een uitspraak van Alex Klaasen.

  De opmerking van Paulus hierboven vind ik trouwens walgelijk. En ik vind het oprecht verdrietig dat er kinderen zijn die dermate moeite hebben met hun genderidentiteit dat ze zelfmoord plegen of overwegen.

  Neemt niet weg dat het niet de taak van de media is om jouw kind te beschermen tegen onwelgevallige meningen. Met die gedachtegang wens ik je nu al veel succes met het narcistische, egomane kind dat je dan als ouder op 18-jarige leeftijd aan de samenleving aflevert. Deel van volwassen worden is ook accepteren dat er mensen zijn met een andere mening. Zo niet, dan zijn ze we hard op weg naar 1984.

 15. GW

  Oh en de niet zo subtiele emotionele chantage die Klaasen hier hanteert vind ik trouwens verwerpelijk.

 16. Gnaues

  Ik hoop dat hij gelijk heeft… De wereld zal een stuk mooier worden

 17. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  alex klaase?

  t zelfde type als jelle BC,
  de angst straalt hun uit de ogen,
  zijn gewoon bang om uit de kast te komen,,
  ze zien overal gevaar,
  dit zijn nou net de typetjes die door dominante mannen worden gebruikt,

  ik zeg; word een kerel, kom op voor jezelf,
  f
  en de heren van VI ????
  niks mis mee

 18. Ad

  Kan dan wel een ‘beroeps’ cabaretier zijn, ik vond de amateur Van der Gijp humoristischer.

 19. Remi

  @dirk

  Jazeker ;)

 20. Meeswel

  Is die Alex klaasen de broer van Jan klaasen.

 21. Momo

  Die Klaasen is duidelijk geestelijk niet helemaal in orde.

 22. Curryworst

  Wat een hansworst.
  Transgenders zijn ook niet normaal. Normaal betekent: dagelijks, gewoon.
  Of volgens de dagelijkse praktijk. En je laten ombouwen is ook niet zo gewoon zoals boodschappen doen of toiletteren.
  En dat het bange mannetjes zijn omdat ze niet om kunnen gaan met de veranderende wereld? Er verandert helemaal niets op dat gebied, alleen de altijd gekwetste homo’s, lesbies en transgenders schreeuwen nu wat harder en vaker.

 23. SOLANGE

  Ben meteen genezen van Jan Klaasen vond hem leuk maar nu bah bah

 24. Rob

  uit de homofobe reacties hierboven blijkt maar eens te meer hoe dun de acceptatie van niet heteroseksuelen is……

 25. SOLANGE

  Is nogal wat om te zeggen dat Vi zelfmoord bij jongeren veroorzaakt….Als ik Derksen was zou ik naar de rechter stappen

 26. @Rob

  Wen er maar aan.
  Ze worden getolereerd, niet geaccepteerd.

 27. GW

  @15:23:

  Spreek voor jezelf.

 28. Marianne

  Lijkt een beetje op Jeroen Snel? Toeval of familie?

 29. aad

  Totale onzin van een hysterische relnicht. En als de omgeving van een kind met dat soort issues echt al zo bekrompen reageert op VI dan zal het vast niet daarbij blijven. Maar ga meer weer lekker meehuilen met de echt bekrompen geesten, Alex. Wat ben je toch een goed mens.

 30. merel

  Alleen mannen? Namen?
  Ik ga dit niet geloven Alex Klaasen……

 31. Kees-Jan

  WAT EEN AANSTELLER, die Klaasen.

 32. Wijskijker

  Ach, je weet toch hoe het gaat in het koninkrijkje der zelfbenoemde slachtoffers en hun helper friends: iedereen is slachtoffer van de blanke westerse hetero s ex uele man.

 33. Jeffrey

  Hahaha, als er 1 een smerige nicht is, dan is het die Klaassen wel. Totaal niet grappig en zelf loopt hij de hele tijd de transgender uit te hangen. Ze hadden toen ook zo’n B film met hem gemaakt met allemaal BN’ers, dan denk ik van gadverdamme. Direct verbannen naar Rusland deze vent.

 34. Peturrrr err devries

  Wat een trol.

 35. dirk

  jeffrey, naar saoedi arabië.

 36. ann-Lynn

  Go Alex!

 37. Mathijs

  Eikels als Klaasen zorgen ervoor dat ik zelfmoord wil plegen als er te lang naar kijk. Mag die man weg van de tv aub?

 38. Klavvie

  Wat een bang mannetje die Alex…

 39. rechtse_hetero

  Alex Klaasen moet niet zo zeuren. Hij moet vooral PvdA blijven stemmen! De partij van de LGTBI-jongeren. toch?

 40. Sven

  Zielige Klaasen!

 41. Edwin

  Die  Alex Klaasen is een hele enge man!
  Wat een dwaze uitspraken!

 42. Clerrens

  Klaasen heeft wel een punt.

 43. Daan

  Deze man haat hetero’s. gevaarlijke type.

 44. dirk

  jan klaasen moet gewoon een katrijn zoeken.

 45. Wouter29

  Ze hebben gewoon hulp nodig. Je zal maar je penis/vagina/borsten/gezicht willen verbouwen. Dat lijkt me best ernstig. (Of ligt het weer aan mij?)

 46. godsamme

  een leuke cabaretier, maar nu begint hij uit zijn nek te lullen, zelfmoord en de mannen in VI bange mannetjes te noemen, dus toch een pisnicht

 47. Theo

  Jaren zestig gezeik van Alex.

 48. Dane

  Heb je zijn minachting jegens hetero’s niet gezien?! Dat Jinek dit gewoon toeliet…..

 49. Hans

  Brrrr, wat een sukkel.

 50. Vrede

  Wat een enge getikte kerel.

 51. Michael

  Alex Klaasen is tegen rechtse humor. Hij heeft gewoon lange -linkse- tenen!

 52. Harry

  Alex moet zijn grote waffel houden!

 53. ali

  HE KLAASEN IK GOOI JE VAN DE FLAT NAAR BENEDEN HEB JE DAT BEGREPEN!!!!!!

 54. Henk

  Ja, altijd maar weer dat vingertje. Niet verwonderlijk want de redacteur komt uit een gereformeerd nest. Wat een walgelijke televisie.

 55. frans

  Wat een idioot die Klaassen, dat hij nog een podium krijgt bij Jinek om alle christelijke belachelijk te maken.

  Gokje…die jongen zijn verdienmodel is de subsidiepot

 56. Hendrik

  De protestantse Reformatie was superieur aan de hippietijd. Alex weet gewoon niet waarover hij het heeft, met zijn linkse D’66 ethiek!

 57. Joris

  Ze willen ons ook een genderneutrale-opvoeding opdringen vanuit links las ik laats.

 58. Ron

  @Hendrik: links en D66? Daar ontgaat me iets…D66 helemaal niet links. Rechts van het midden en haalt de VVD rechts in vaak. Zeker nu ze in de regering zitten willen ze maar wat graag Rutte pleasen.

 59. kaatje

  Alex Klaassen is een zielig mannetje ,heel erg zielig.

 60. Bart

  Alex Klaassen is dus typisch zo’n homo die zich in zijn privé leven alleen maar in het subwereldje begeeft. Totale onzin wat hij gisteren zei bij Jinek aan tafel.

 61. Telstar

  Wat een enorme loser, hoe kun je zoiets beweren.

 62. Lang_Leve_De_Toekomst

  Fijn weer zo’n white knight, social justice, linkse extremist.

 63. TopShow

  Die Klaasen is het spoor bijster.
  Wat een zielige mafkees!

 64. Zo Treurig

  En … Jinek….. keek ernaar en deed weer niets!?
  Zo overschat!

 65. critikast

  Alex toch! Ik had al geen hoge pet van je op, maar nu helemaal niet meer. je hebt geen idee hoe het toegaat in gezinnen waar kinderen met een worstelende sexualiteit wonen. De drie transgenders die ik ken, van wie twee jongeren, hebben zich kapot gelachen om René van der Gijp en als ik hen straks jouw reactie laat lezen vallen ze opnieuw van hun stoel !

 66. critikast

  Zijn alle andere reacties hier boven ook gemodereerd? Lachen !

 67. anoniem

  Inderdaad, pesten kans soms beschouwd worden als poging tot moord…
  Teveel Nederlanders zijn er bekwaam in..

 68. frans

  Klaasen wordt genomineerd als de LOSER van 2018

 69. Jan

  Had Jinek geen betere gesprekstof. Diep gedaald ook dit programma, ze gaat hard op weg Tan achterna!

 70. Leon

  Jongens en meisjes!
  VI is nu al het bestbekeken progje op de kwelbuis, dat is mooi, jongens en meisjes!!!
  Kijk daar maar goed naar, daar stek jenog een hoop van op, vooral hoe je zelf moet gedragen in de maatschappij.
  Jullie ouders kijken massaal naar de LuizenMoeder, dus wees maar een wijzer als
  jullie pappie en mammie, jongens en meisjes!!!

 71. anoniem

  @Leon: Maar waag het niet af te wijken van onze norm! Anders..

 72. frans

  Zou me niet verbazen als Leon Alex Klaasen himself is
  Onbegrijpelijk dat Klaasen podium krijgt bij de NPO het zal wel een grachtengordel kwallleku zijn

 73. T.E.D.

  @ Remi

  Homo, Bi, Transgender. Dat zijn zaken die aangeboren zijn. Wanneer wij als samenleving hier normaal over gaan doen, is dit alleen van positieve op de levens van mensen die worstelen met hun geaardheid of sekse.

  Hetero jongetjes worden niet ineens allemaal homo (omdat we het normaal vinden) & er komen ook niet meer transgenders bij omdat we er normaal over doen.

  Dus doe gewoon even normaal!

 74. Anoniem

  @T.E.D. Ja precies je hebt gelijk. Iedereen die er zo over praat heeft geen idee hoe moeilijk het kan zijn met het accepteren van je geaardheid, dat begint immers bij jezelf. Oké, het is hard om te zeggen dat meer jongeren hier zelfmoord door plegen maar wat er op TV te zien is heeft wel degelijk invloed met hoe mensen hier mee om gaan.

  Je hoeft het niet ”normaal” te vinden maar denk eens na met wat je zomaar zegt in de reacties want zo’n, toch wel hatelijke, standpunten kunnen hard binnenkomen bij de lezer.

  @Wouter29 Het is algemeen bekend dat dit aangeboren is hoor dus beter opletten in het vervolg voordat je wat typt. Je voelt gewoon dat je in het verkeerde lichaam zit en als je het ook daadwerkelijk wilt veranderen met operaties heb ik niet meer dan respect voor deze personen. Zoiets heeft erg veel moed en zekerheid nodig en het is hun eigen leven en keuze. Beeld je eens in hoe dapper het moet zijn om die keuze te maken en om eindelijk jezelf te kunnen zijn.

  En wat betreft de commotie over de grap in VI: Ja oké, het was een grap, en de heren hebben aangegeven niets tegen homo’s en transgenders te hebben, maar ik snap van de andere kant ook wel dat dit anders binnen kan komen bij personen die er nu mee worstelen en met dit probleem zitten en nog jong zijn.

  Maar het is ronduit walgelijk en beschamend om sommige reacties te lezen… Laat iedereen toch zijn wie hij/zij is en hou je bezig met jezelf.

  Ben zelf ook homo, 17 jaar en lees deze berichten dus ook. Ik ga hiermee niet meteen het slachtoffer spelen maar met alle respect: mensen die zo reageren weten gewoon totaal niet hoe het is om homo te zijn en angst te hebben niet geaccepteerd of gehaat te worden of zo’n reacties te lezen. Ik zelf ben daar overheen maar weet ook dat er mensen zijn die dat heel serieus nemen.

  Dus ja, doe inderdaad gewoon even normaal en toon wat respect voor de medemens. Homo’s en transgenders zijn niets minder dan hetero’s, en ik ben geen hetero ”hater”. Heb ook geen probleem met transgenders want om daar voor uit te komen heeft nóg meer moed nodig en ben trots op ons Nederland dat er ook mensen zijn die er geen probleem van maken. Vraag ik om met zijn allen de regenboog vlag op te hangen? Nee, gewoon wat meer respect hebben voor elkaar. Erg dat een 17 jarige dit beter ziet dan sommige volwassenen anderen.

 75. @T.E.D.

  Uhm, als het aangeboren is, zoals jij stelt, dan vraag ik me af waarom er 100 jaar geleden geen ‘mannen’ waren die in een jurk liepen.
  Ook waren er geen ‘mannen’ die andere mannen in hun poepertje namen.
  Nee, nee,
  homo’s, transgenders, lesbiennes en meer van dat soort is gewoon als hetero, dus normaal geboren, maar onderweg is er iets misgegaan. Ze hebben bepaalde frustraties opgelopen, gekoppeld aan de moderne tijd.

 76. Annoniemus

  Alex Klaasen is zelf geestelijk instabiel , en moet niet verwoorden wat hij ZELF zou doen , naar anderen toe ! #completeonzin

 77. Maggoos

  Klaas is de niet normale homo in de homowereld. De meeste homo’s en transgenders vonden de VI grap leuk. Maar laat deze Klaas, er zijn altijd wel mensen die constant de boel moeten bekritiseren en persé negatief erover willen doen. Nederlanders hebben al lang homo’s getolereerd en geaccepteerd. maar je moet niemand tarten. Er zijn altijd mensen die anders blijven denken, dat is met alles. Vraag een transgender of hij door zijn buren, vrienden en familie geliefd wordt. Wedden dat het antwoord veelal ‘ja’ is? Dat moet toch voor een mens genoeg zijn? Er zijn veel mensen van jong tot oud die zich nog eenzamer voelen. De reden waarom iemand zelfmoord pleegt ligt veel ingewikkelder dan wat Klaas beweert. Het gaat om het gevoel dat iemand heeft. Al zou de hele wereld de transgenders hebben geaccepteerd, dan nog zou die ene transgender een ‘reden’ vinden om zelfmoord te plegen. Niet omdat hij simpelweg een ‘gewone’ transgender is, maar omdat hij zich ongelukkig voelt.

 78. Pien

  Die Alex Klaasen is niet goed bij zijn hoofd. De grap met de pruik wordt onnodig opgeblazen door selectief verontwaardigde wegkijkers. Deze laffe selectief verontwaardige wegkijkers blijven muisstil als homo’s, transgenders etc. in elkaar worden gebeukt, worden uitgescholden, beroofd door onze prettige medelanders.

 79. Peter

  Alex Klaasen is een jankerd

 80. Anoniem

  @18 feb 5:17 Nee dat klopt niet helemaal eigenlijk. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat homo- en biseksualiteit en transgender zijn aangeboren is en is gevormd tijdens het vormen van de mens in de buik van de moeder. En dit bestaat echt wel al langer dan 100 jaar hoor. En dat dit komt doordat je frustraties hebt opgelopen in de moderne tijd kan al helemaal niet waar zijn. Het is echt niet zo dat je van de een op andere dag opeens op jongens valt in plaats van meisjes omdat je gefrustreerd bent. Ik val zelf ook al zo lang ik weet op mannen en ik ben niet gefrustreerd ofzo door de moderne tijd hahahaha xD.

  Maar moet wel zeggen dat ik de VI grap in het begin trouwens ook wel gewoon een flauwe grap vond. Maar toen ik las in de media hoe erg het moet zijn geweest dacht ik dat ze heel hatelijk en aanvallend waren eigenlijk, totdat ik het fragment terugkeek. Het is inderdaad niet meer dan een uit de hand gelopen grap en snap de commotie wel van o.a. instanties en politieke partijen, maar het is niet zo dat het aantal zelfmoorden onder jongeren hierdoor stijgt. Er is namelijk ook genoeg op TV te zien waarin het anders behandeld wordt. Zou natuurlijk wel kunnen zijn dat sommigen zich hierdoor kunnen schamen bijvoorbeeld omdat het wat flauw en grappig overkwam.

  @Pien daar zeg je wat inderdaad. Komen steeds meer berichten naar buiten van mensen die worden aangevallen maar daar wordt niet zo op gereageerd. Dat is erger dan een grap uit een TV programma met een knipoog. Maar nogmaals ik ben geen transgender persoon dus ik heb geen idee hoe iemand van 15 bijvoorbeeld hierop zou reageren.

 81. Paulus

  Anoniem:
  5.17 heeft gelijk.
  En jij IuIt maar wat uit je nek.
  Uit je speknek.

 82. frans

  Ik hoor net dat er een aanklacht is ingediend tegen Jinek, het toelaten van kwaadspreken Alex Klaasen over het christendom,

 83. Anootje

  Frans.
  Flauw. Je mag best wat zeggen over het christendom…

 84. aammehoela

  Wat een triest figuur die Alex. Wat een onzin. Als ze om deze reden zelfmoord zouden plegen dan is er al heel gauw een reden om zelfmoord te plegen, bv. dat een of andere zielepoot meent dat je zelfmoord gaat plegen om een grap.

 85. Anoniem

  @Paulus Stoer zeg om meteen te gaan schelden. Maar ja dat bewijst maar weer hoe iemand is. Als je niet fatsoenlijk kunt debatteren kun je beter niets zeggen. Maar ik wil er verder geen woorden meer aan vuil maken. Frustratie door de moderne tijd haha.

 86. frans

  Alex Klaasen stop met snoepen van ons belastinggeld l

  Linkse rakker

 87. Mr. Theo

  Ach gut … jochie toch!

 88. SD

  Het merendeel van de reacties hier geeft maar weer aan hoe triest het gesteld is in Nederland als het om homo emancipatie gaat. Alex Klaassen heeft gewoon gelijk.
  En de acceptatie gaat eerder achteruit dan vooruit als er serieus mensen hier beweren dat homosexualiteit niet aangeboren is. Ik mag hopen dat deze mensen geen kinderen hebben die worden vergiftigd met dit soort homofobe achterlijke ideeen.

 89. Ad Roland

  Nee SD 9.52 ik ben zelf ook homo en ik heb een bloedhekel aan het misselijke gutmensch soort van Klaassen. Opschepper die nog nooit iets heeft betekend voor de samenleving. Gefrustreerde onruststoker die alleen maar schade aanricht betreft homo emancipatie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.