Tommie Christiaan is dit jaar televisiejezus

Geplaatst op Thu 15 Feb 2018 om 8:30

Tommie Christiaan en Glennis Grace vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de achtste editie van de NPO 1-show The Passion. Dat heeft de EO laten weten. De aanstelling van Christiaan volgt ruim een halfjaar na zijn deelname aan de NPO 1-show De Beste Zangers, waarin hij samen met collega’s liedjes zong op Ibiza. Nu volgt het volgende muzikale project bij dezelfde tv-zender. Het jaarlijkse paasevenement vindt plaats op 29 maart, ditmaal in de Amsterdamse Bijlmer.

Zanger Jeangu Macrooy en rapper Brainpower vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en Arjan Ederveen die van Pilatus. Bert van Leeuwen zal verslag doen van de processie.

The Passion staat dit jaar in het teken van het thema Ik zie jou. “In onze dichtbevolkte hoofdstad waar mensen naast elkaar, maar soms ook langs elkaar heen leven, willen we dit jaar een verhaal brengen dat gaat over omzien naar elkaar. Over samen in plaats van alleen. En dat op een plek waar 130 verschillende nationaliteiten samenkomen en 150 kerken telt, het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost.”

De locatie in de Bijlmer waar The Passion zal plaatsvinden is de evenementenlocatie ArenaPark. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden op NPO 1 én NPO Radio 2.

De vorige televisiejezussen waren (van 2011 tot en met 2017) Syb van der Ploeg, Danny de Munk, René van Kooten, Jan Dulles, Jim de Groot, Martijn Fischer en Dwight Dissels.

Foto: EO
17 Reacties op “Tommie Christiaan is dit jaar televisiejezus”


 1. Telstar

  Jezus !

 2. Raoul

  Beste zangers zingen Jezus

 3. Wollter

  Dat worden mooie liedjes van Maria! Top!

 4. ik

  schitterende cast

 5. ik

  Had alleen Halbe of Oemberto als Judas genomen

 6. ome H

  Verschrikkelijke hype ieder jaar

 7. Bart

  Alweer het zelfde verhaal en op dezelfde manier. Verschil de locatie, de liedjes en de poppetjes. Dit is echt zo’n weggegooid geld van de NPO elk jaar. Ik snap ook niet die mensen die dit elk jaar weer gaan kijken.

 8. Frl

  Kitsch!!!!!

 9. annoniem

  Serieus Brainpower??? Waren de goede zangers op dit jaar???

 10. Papegaaitje leef je nog

  Ja Bart, Pasen is elk jaar hetzelfde verhaal. Gek he?

 11. SOLANGE

  Wie is Tommy!!

 12. Bart

  @Papegaaitje Ja ik snap dat Pasen elk jaar het zelfde is maar dat betekend nog niet dat dit verhaal elk jaar met publiek geld hoeft te worden opgevoerd.

 13. Danny

  Tommy de wannabee

 14. Maggoos

  Ik ga zeker weer kijken met mijn gezin. Wij verheugen ons elk jaar op dit tv-spektakel. Ben niet gelovig maar vind het gewoon een mooi verhaal en opzet. Ik ken Tommie al van Op zoek naar Zoro. Maar zijn deelname aan De Beste Zangers vorig jaar bewees dat hij terecht is gekozen voor zijn rol als Jesus in de komende Passion. Echt blij dit jaar! Ze hadden inderdaad ook ‘die ene rol’ aan Humberto of Halbe kunnen geven.

 15. Haha

  Televisiejezus hahah

 16. Mark

  Is hij vernoemd naar een personage uit Sesamstraat? Als ik hem was zou ik me voortaan Tom noemen. Je bent toch geen kind meer. Zie o.a. Jan Smit (was Jantje).

 17. shrink

  Waarom niet zijn broer Dennie Christia(a)n genomen? Die kan tenminste echt zingen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.