The Voice verjongt met Lil’ Kleine als coach

Eigenlijk lag het door een primeur van Shownieuws al op straat, maar gisterenavond werd het in de finale van The Voice of Holland officieel: Lil’ Kleine wordt de nieuwe coach van de hitshow van RTL 4. Hij vervangt Sanne Hans die een seizoen overslaat, terwijl de overige juryleden Ali B, Anouk en Waylon allen terugkeren. Met Lil ‘Kleine kiest de RTL 4-show overduidelijk voor verjonging. Voor de jonge generatie ogen veel tv-shows enorm ouwelijk en Lil’ Kleine is voor hen een aansprekend gezicht.

Lil’ Kleine vervangt het saaiste jurylid van het programma. De jury van het volgende negende seizoen heeft daardoor een spannendere samenstelling. Wellicht wordt het ook tijd dat er wat met de presentatie gaat gebeuren, want de felle spotlights verraden inmiddels wel heel erg dat Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de 50 naderen. Jonge opvolging kan de show nieuw elan geven.

De komst van Lil’ Kleine is het laatste wapenfeit van vertrekkend tv-baas Erland Galjaard van RTL. Hij heeft hem samen met producent John de Mol binnengehaald, onthulde de rapper ’s avonds in RTL Late Night.

Erland en John de Mol zijn met het idee gekomen en die hebben mijn management benaderd. Ik had beloofd om even een SO (shout out) naar John en Erland te doen, dus deze is voor jullie. Ik hou van jullie. Ik had het John beloofd.

Humberto Tan, zelf ook al 52, daarop: “Dit is precies de reden waarom ze jou gevraagd hebben, zo met SO. Jonge mensen.”

Lil’ Kleine: “Voor mij is het heel erg erkenning. Tegen alle andere soortgelijke programma’s had ik nee gezegd. Of The Voice of niet.”

Wat gaat hij anders doen dan de rest? “Ik denk dat ik een talent dit in mijn team komt écht een ster kan maken, meer dan Anouk dat kan of Ali of Waylon.”

RTL 4 hoopt volgens Lil’ Kleine op een kijkcijferboost. “Niet dat dat nodig is, maar gewoon een nieuwe stroming van kijkcijfers. De jongere generaties willen we trekken. Het is gewoon nog nooit gedaan. Ik ben volgens mij ook het jongste jurylid ooit van The Voice over de hele wereld. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Blijft hij één jaar of langer? “Dat mag ik niet zeggen. Je moet een jaartje wachten om er achter te komen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen