Radio 10 prijst Lex Gaarthuis na negatieve berichtgeving

Talpa’s Radio 10 steekt in een persbericht de loftrompet over de prestaties van Radio 10’s ochtendshow Goeiemorgen Lex met dj Lex Gaarthuis. ‘Marktaandeel Radio 10-ochtendshow stijgt 45% in één jaar tijd’, kopt de zendergroep. Het bericht volgt ruim een maand na negatieve berichtgeving over de prestaties van het programma door vaksite Radiofreak.nl. Vorige maand bracht die in kaart dat van alle programma’s op Radio 10 het programma van Lex Gaarthuis het slechtst presteert.

Na die grafiek van Radiofreak komt Radio 10 nu met zijn eigen grafiek (zie onderstaand). Hieruit blijkt dat de luistercijfers van het programma sinds augustus-september sterk zijn gestegen in de doelgroep 30 tot 59 jaar.

In deze doelgroep is Goeiemorgen Lex gegroeid van 6,5 procent in januari 2017 – toen het programma verhuisde van 100% NL naar Radio 10 – tot 9,4 procent nu. “De show laat hiermee in één jaar tijd een forse groei zien van 45% en was in november-december de nummer drie ochtendshow van Nederland in de doelgroep 30-59 jaar, na Evers Staat Op en Ekdom in de Ochtend.

Roland Snoeijer, radiodirecteur van Radio 10, zegt: “Het afgelopen jaar hebben luisteraars de nieuwe ochtendshow van Lex Gaarthuis écht ontdekt. Het programma liet iedere meetperiode een stijging zien ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor. En het record marktaandeel van 9,4 procent in de doelgroep 30-59 jaar in november-december was een prachtig cijfer om het eerste, succesvolle jaar mee af te sluiten. Lex laat je werkdag dan ook echt energiek beginnen, met een humoristische blik op de gebeurtenissen en het entertainmentnieuws van de dag.

Goeiemorgen Lex blijft zich profileren als dé showbizzochtendshow van Nederland. Lex Gaarthuis: “Het jaar is voorbij gevlogen en dat is een goed teken! We hebben veel lol met de luisteraars en onze showbizz-scoops halen wekelijks het nieuws. Als je naar onze ochtendshow luistert, weet je vaak al wat er speelt bij bekende Nederlanders nog voordat het in de krant of op internet staat. Ook maken we vaak muzikale parodieën op het nieuws van de dag en dat is echt fantastisch om te doen.”

De sidekick van Lex Gaarthuis is Lex Landeweerd. De vaste nieuwslezer is Harry van der Heijden.

Foto: Radio 10 / William Rutten

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen