Ster verdient jaarsalaris Matthijs in één week terug

Geplaatst op Tue 06 Feb 2018 om 14:00

Matthijs van Nieuwkerks megasalaris van 580.000 euro per jaar wordt in slechts één week terugverdiend met spotjes die rondom De Wereld Draait Door te zien zijn. Dat zei Ster-directeur Frank Volmer maandagavond in Wat Verdien Je, net als DWDD een programma van BNNVARA. Volmer liet zich diplomatiek uit in de Astrid Joosten-show. “Ik zou niet precies weten wat Matthijs van Nieuwkerk verdient. Ik vermoed dat we zijn salaris in het hoogseizoen in een week kunnen terugverdienen.”

Momenteel, in het laagseizoen, leveren de spotjes rondom DWDD iets minder op. “Vóór De Wereld Draait Door zitten zo’n tien commercials van zo’n dertig seconden. Die leveren nu in deze periode zo’n 2.000 euro per stuk op, dus dat is 20.000 euro.

Het volgende reclameblok is pas weer ná DWDD. “Na De Wereld Draait Door en dus voor het Achtuurjournaal hebben we weer tien commercials en die leveren ongeveer 3.500 euro op. Gezamenlijk is dat 55.000 euro. In het hoogseizoen is dat ongeveer het dubbele.”

Bij programma’s die nog meer kijkers trekken, zijn de reclame-inkomsten natuurlijk hoger. Astrid Joosten: “Het programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld levert zo’n twee à drie ton aan Ster-inkomsten op.”

Foto: BNNVARA
23 Reacties op “Ster verdient jaarsalaris Matthijs in één week terug”


 1. T

  Zo, dan kan de subsidiekraan ook wel dicht.

 2. Papavlaaitje eet je nog

  Nou dan kan er wel iets minder geld naar toe gebracht worden.

 3. ruben

  Meneer Volmer dan moet u nu ook eerlijk antwoord geven!
  Worden uw adverteerders NEP gebeld.
  Mijn Baas Jan ging mijn adverteerders NEP na bellen.
  Met de mededeling ik heb uw advertentie in de krant gelezen
  Kunt u mij wat informatie sturen.
  Informatie werd direct weggegooid in de prullenbak.
  Ik heb zijn NEP bel truck op papier met naam en bedrijf logo.

  Dus u belt niet NEP,
  met de mededeling ik heb uw advertentie op de t.v. gezien bij DWDD.
  Stuur mij wat info en als die info binnen is
  gaat het direct de prullenbak in.

  Wilt u zijn email lezen!!

  Ruben.

 4. Hcac

  Ok dat klinkt wel leuk
  Maar verklaart nog steeds waarom mathijs 6ton krijgt voor een uur tv per dag

  Want behalve vrienden uitnodigen en woorden van een beeldscherm aflezen doet mathijs niet iets heel bijzonders

  Had hem lekker naar de commercieelen laten gaan
  Nooit dat hij het zolang had volgehouden
  Engnek

 5. Hcac

  Verklaart nog steeds NIET

 6. Huib

  Dan kan de NPO de eigen broek wel ophouden. Flink bezuinigen!

 7. OMG

  Het maakt in elk geval de gehele NPO en al zijn omroepen totaal lachwekkend. Roepen dat ze niet kunnen bezuinigen, dat de grens écht bereikt is bla bla. Ondertussen verdienen de meeste presentatoren net iets onder de Balkenende norm of juist gigantisch er boven.

  Laat de NPO eens beginnen nieuw presentatie talent de kans te geven, tegen modaal inkomen. De huidige coryfeeën kunnen zich committeren aan een modaal salaris of een job zien te bemachtigen bij de commercieels.

  #linkslullenrechtsvullen heet dat.

 8. Guido

  @OMG schei toch een uit met dat typische rechtse onderbuikgezwam

 9. Marcel

  OMG heeft toch echt een punt. Guido roept maar wat.

 10. Sander

  Niet helemaal waar. Want nu gebruikt hij het reclameblok voor en na DWDD. Wat betekent dat het NOS journaal alleen het reclameblok erna heeft. En zo schuift het op.

 11. caesar

  Klopt helemaal Sander. En vervolgens is het ook zo dat het niet weinig is, zoals gesuggereerd wordt door de Sterbaas. Stel je toch eens even voor: een hele week Sterreclame opbrengst wordt aan 1 persoon besteed.

 12. ricardo

  Totaal verdiend!

 13. By the way

  Wat een onzin is dit. De omroepmedewerkers die meer dan de ‘Balkenendenorm’ verdienen (>181.000 EUR) worden voor het deel boven die norm betaald uit financiële middelen van de omroep zelf en niet vanuit de NPO-begroting. Al het geld dat door STER wordt verdient verdwijnt, via het ministerie van OCW, in de NPO-begroting.

  In 2016 was het resultaat van STER 187 miljoen EUR, gemiddeld zo’n 3,6 miljoen EUR per week. Daarmee zou je kunnen stellen dat daarvan de ‘eerste’ 181.000 EUR (tot aan de Balkenendenorm) van het salaris van Van Nieuwkerk betaald kan worden binnen een week.

  De 187 miljoen van STER is overigens minder dan een kwart van de totale jaarbegroting van de NPO (ongeveen 810 miljoen in 2017), dus je kunt ook stellen dat de STER niet genoeg verdient om het salaris van Van Nieuwkerk te betalen. Het is ondoenlijk om een 1-op-1 relatie te leggen tussen de inkomsten van STER en waarvoor dat geld wordt gebruikt.

 14. Bert

  Nogmaals voor iedereen hierboven: het salaris van Mathijs van Nieuwkerk komt voor maximaal de Balkenende-norm (€ 181.000) ten laste van de PO, voor de critici is dit “de belastingbetaler”. De rest van het salaris wordt betaald door de betreffende omroepvereniging, in dit geval BnnVara. Dit geld komt uit de lidmaatschappen, dus niet “de belastingbetaler”. Als alle leden van BnnVara hun lidmaatschap opzeggen kan vanuit het lidmaatschapspotje uiteindelijk de aanvulling op het salaris niet meer kunnen plaatsvinden. Aan alle critici van de NPO rust nu een schone taak om ervoor te zorgen dat alle leden van BnnVara hun lidmaatschap gaan opzeggen en kunnen ze zich drukmaken over het salaris van Wendy van Dijk, Linda de Mol en Humberto Tan die zeker niet minder ontvangt dan Mathijs van Nieuwkerk maar soms nog minder dan een kwart van het aantal kijkers heeft!

 15. Chac

  16:35

  Voor mij part verdienen ze 10x zoveel als mathijs
  Het is een commercieele zender

  Ik vraag me af als er €0 naar de npo gaat of alle “talentvolle” mensen die er werken ooit nog op tv te zien zijn ?
  Ik denk helemaal niemand

  En het zal eens tijd worden
  Het is ongelovelijk deze nergens naar toe gaande discussie
  Een paar vreselijke enge typisch die bepalen wat en wie wij te zien krijgen en zelf hun salaris bepalen want belastinggeld is oneindig toch ?
  Draai de kraan lekker dicht
  Vraag me af iemand er echt lekker van zou liggen

 16. Bert

  @Chac: dan jaag je heel veel kijkers richting Netflix en straks ook Amazon, want de NPO kijker is gewent aan kwaliteit en is niet meer bereid om per uur naar ongeveer 20 min. reclame te kijken tijdens tenenkrommende programma’s.

 17. Yangel

  Let op .de opbrengst van de ster gaat naar de staat. NPO cq de belastingbetaler

  De opbrengst van de reclame van RTL gaat naar RTL

  Bron RTL 7 betreffende opbrengst LUIZENMOEDER

 18. OMG

  haha mensen toch… waar denken jullie dat de omroepbijdragen vandaan komen? Sinterklaas? De opbrengsten van de leden van de omroepen?

  @Guido
  Niks rechts gezwam. Als je al een tijd mijn berichten leest over het geldverslindende NPO zou je tot de constatering komen dat ik juist een hele sterke maar efficiënte publieke omroep zou willen ZONDER reclame.

  Grappig dat jij het meteen wegpareert als ‘rechts’, dat zegt veel over jouw gedachtengang. Niemand kan dit soort salarissen van publiek geld verantwoorden. Je zult wel bij de NPO werken zeker? ;)

 19. Jaap

  Ook wij als kijker betalen mee met de megasalarissen van de commerciële Omroep.
  Het verdiende geld van de STER blijft in ons land.
  De miljoenen van RTL gaan naar Luxemburg .
  Zou ‘n taak van de overheid zijn om dat te verbieden en van RTL ‘n Nederlandserieus zender te maken en als ze dat niet willen dan van de kabel af en geheel verbieden

 20. jojo

  @OMG ja dat zou ik ook wensen , een reclame vrije publieke omroep zowel lokaal/ regionaal
  Maar je vergeet och ook èèn ding .
  De geschreven pers krijgt ook een deel van alle reclame opbrengsten
  een reclame vrije NPO treft hun dus ook in negatieve zin!
  Alle OVERIGE zenders die in Nederland uitzenden incl. internet zenders
  betalen als ze reclame maken veel geld aan rechten organisaties Waarschijnlijk RTL Nederland ook ,daar krijgt de geschreven pers dus ook geld van
  en wat in eigen land blijft aan geld van RTL zijn de belastingen en `sociale premie inhoudingen van het salaris van al het personeel

 21. freek

  Alsof Mathijs DWDD in zijn eentje maakt…..

 22. Frans

  ik wil ook een kwartje:():)

 23. SOLANGE

  Matthijs moet weg hypocriet en slijmen likt zn vriendjes in the ass en luistert voor geen meter is maar aan het ratelen van de autocue…. zijn zat jonge mensen die het beter kunnen hij is niet uit zn pluchestoel te rammen die zakkenvuller

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.